Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Romea.cz: Správce penzionu na Karlovarsku napadl romské uprchlíky z Ukrajiny

V Božičanech na Karlovarsku podle serveru Romea.cz napadl správce penzionu část Romů, kteří prchli z válkou zasažené Ukrajiny. Obyvatelé obce podle serveru házeli po romských dětech skleněné lahve a zranili patnáctiletou dívku. Správce obvinění odmítá, uvedl server. Ukrajinská rodina po incidentu odjela do Německa. Policie podle mluvčí Kateřiny Peškové dosud v obci v souvislosti s ukrajinskými uprchlíky neřešila žádné protiprávní jednání. Policisté podrobnosti z článku prověřují, řekla dnes Pešková.

Správce podle serveru Romea.cz verbálně i fyzicky napadl jednu z ukrajinských Romek. Zaútočil i na sedmileté dítě. Incident mezi uprchlíky a správcem potvrdil i Emil Voráč z organizace Khamoro, který v Božičanech Romům pomáhal.

Podle policejní mluvčí nebyl policii oznámen žádný incident týkající se cizinců a správce ubytovny. „Policisté vyjížděli do tohoto místa pouze v jednom případě na základě oznámení jedné z cizinek, kdy došlo ke slovní rozepři v jejich rodině. Ta se měla týkat toho, že její nezletilý syn se chtěl vrátit zpět na Ukrajinu a žena s tím nesouhlasila. Nakonec názor změnila a po přivolaných policistech měla požadovat, aby chlapce na Ukrajinu odvezli. Policisté ženě vysvětlili, že to není možné,“ řekla mluvčí.

„Z vydaného článku jsme se dozvěděli nové podrobné skutečnosti, kterými jsme se ihned začali zabývat a intenzivně je v současné době prověřujeme,“ doplnila.

Do Karlovarského kraj přijelo od počátku ruské agrese na Ukrajině přes 8 600 uprchlíků. Denně projde karlovarským asistenčním centrem 300 až 400 lidí. Celkem už kraj, obce i soukromé subjekty přes krajský systém ubytovaly bezmála 2 000 uprchlíků z Ukrajiny.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Ukrajina, menšiny, policie, boje, Romové, Karlovy Vary, uprchlík, Karlovarský kraj, Božičany, Německo, Khamoro, penzion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romea.cz: Správce penzionu na Karlovarsku napadl romské uprchlíky z Ukrajiny  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.