Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sport dětí a mládeže letos podpoří Karlovarský kraj desítkami milionů korun

Téměř 39 miliony korun Karlovarský kraj přispěje na dotacích pro sportující děti a mládež, na podporu sportovních akcí, na vrcholový sport ale i obnovu a údržbu sportovních zařízení. Část dotací schválila Rada kraje, dalšími se budou na svém jednání zabývat krajští zastupitelé.

Na sportovní aktivity dětí a mládeže půjde 22,6 milionu korun. „Původně nám přišlo 209 žádostí v celkovém objemu 58,5 milionu korun. Sportovní komise proto velmi pečlivě a detailně posoudila jednotlivé požadavky, aby podporu dostali mladí sportovci napříč regionem,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák. Dotaci by měly získat například Basketbalový klub Sokolov na práci s mládeží, mladí fotbalisté v Chebu, Sokolově a Karlových Varech nebo hokejové naděje v Ostrově, Mariánských Lázních a v Nejdku.

Finance z krajského rozpočtu jsou určeny také na sportovní akce. „Doufáme, že sportovní ani jiné aktivity už nebude omezovat pandemie koronaviru a s ní spojená opatření. Na 22 sportovních akcí pro letošek přispějeme 2,5 milionu korun,“ vyčíslil radní. Kraj plánuje podpořit mimo jiné vytrvalostní závod 24 MTB v Sokolově, triatlon v Karlových Varech, Mini Euro a další fotbalové akce ve Františkových Lázních nebo blížící se Akademické mistrovství světa v lyžařském orientačním běhu v okolí Jáchymova a Božího Daru.

Celkem 5,5 milionu korun by mohlo jít na dotacích do vrcholového sportu. Tradičně tak získají příspěvek kluby jako je HC Energie Karlovy Vary, HC Baník Sokolov, Sportovní klub vozíčkářů Sharks Karlovy Vary, FC Hvězda Cheb či házenkářky z Lázní Kynžvart a další.

Kraj ale podpoří také obnovu a údržbu sportovišť, a to částkou ve výši 8 milionů korun. „Některá hřiště, šatny a kabiny doslova volají po modernizaci, proto se snažíme tímhle způsobem pomoci klubům a organizacím a pomoci s financováním oprav. Každý žadatel, který splnil podmínky udělování dotací, získal celkem 46 procent požadované částky, takže se dostalo na 105 žádostí,“ vysvětlil Jindřich Čermák. Dotaci by tak mohl získat Automotoklub Mariánské Lázně na výměnu kotle a oken v klubovně, rekonstrukcí projde střelnice v biatlonovém areálu Eduard v Jáchymově, obnovit by se také mělo hygienické zázemí a fotbalové kabiny v Hazlově.

Letos sportovci dostanou dotace výrazně dříve než v předchozích letech. Kraj loni změnil časový harmonogram podávání žádostí tak, aby byl vstřícnější a kluby i organizace mohly lépe plánovat své aktivity.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Sport dětí a mládeže, podpora sportu, Karlovarský kraj, dotace, sportovní událost, sport, Karlovy Vary, FK Baník Sokolov, Cheb, BK Sokolov, pandemie covidu-19, Mistrovství světa ve fotbale

Sport dětí a mládeže letos podpoří Karlovarský kraj desítkami milionů korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.