Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zájem o ubytování v Krušných horách je srovnatelný s dobou před epidemií

Horské penziony i hotely v Karlovarském kraji mají většinu kapacit na jarní prázdniny již obsazenou. Zájem je srovnatelný s dobou před epidemií. Bojují ale s tím, že mnozí lidé své pobyty před příjezdem z důvodu karantén či nemocí ruší, a pokoj tak zůstane prázdný. V krušnohorských ubytovacích zařízeních tedy není problém na poslední chvíli najít volné ubytování.

O ubytování na Bublavě je nyní velká poptávka. Podle majitele Penzionu Bublava Vladimíra Keblúška je to i proto, že tam ubytovacích kapacit není mnoho. Přes týden ubytovávají školáky v rámci týdenních lyžařských kurzů. Víkendy si rezervují zejména Češi, protože němečtí turisté teď jezdí na hory spíše na jednodenní lyžování. Většinu víkendů mají v penzionu na únor i březen rezervovanou.

„Trápí nás, že lidé do poslední chvíle nevědí, jestli přijedou. Do měsíce se nám to stává tak s pěti až šesti pokoji, že lidé termín zruší. Třeba silvestr jsme objednávali na třikrát. Někdy se nám ten pokoj povede obsadit, někdy ale zůstane prázdný. V případě covidu nebo karantén vracíme všechny peníze, lidé o nic nepřijdou," řekl novinářům Vladimír Keblúšek.

Srovnatelný zájem o pobyt s dobou před epidemií je také na Božím Daru. Většinu pokojů na únor i březen už mají v hotelu Zelený dvůr rezervovanou. I tam se ale setkávají s tím, že lidé své pobyty ruší. "Třeba dnes jsme museli takto zrušit už dva pobyty, často s tím bojujeme," řekl majitel hotelu Marek Haupt.

Hotel Astoria v lázeňské čtvrti Jáchymov zatím nemá zcela obsazenou kapacitu. Provozovatelé ale věří, že díky dobrým sněhovým podmínkám v lyžařských areálech budou poptávky přibývat.

„Je to pro nás hlavní sezona. Lyžaři si na Jáchymov zvykají a oceňují především pohodlí a zázemí světoznámých lázní, které jsou blízko lanovek Skiareálu Klínovec, se kterým úzce spolupracujeme. Hosté si dokonce mohou zakoupit speciální lyžařské balíčky se skipasy v ceně," uvedla za Léčebné lázně Jáchymov Alena Šmerdová. „Před pandemií byl zájem o ubytování vysoký a letošní rok nám umožňuje navrácení se do tohoto stavu,“ dodala.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareal Klínovec

Štítky Krušné hory, ubytování, hotely, penziony, epidemie, penzion, hotel, jarní prázdniny, Karlovarský kraj, Jáchymov, Bublava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o ubytování v Krušných horách je srovnatelný s dobou před epidemií  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.