Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

První referendum v Ostrově se kvůli nouzovému stavu odkládá

Rozhodnutí o podobě druhé haly v nově vznikajícím průmyslovém parku v Ostrově na Karlovarsku se odkládá. Původně se první referendum města mělo konat už 10. prosince, odloží se ale kvůli nouzovému stavu, který vláda vyhlásila od 26. listopadu na 30 dní. O novém termínu rozhodne zastupitelstvo města, informoval mluvčí ostrovské radnice Jiří Jiránek.

Podle zákona o místním referendu se totiž referenda po dobu nouzového stavu nekonají. O novém termínu proto rozhodne zastupitelstvo tak, aby se konalo do 90 dnů po skončení nouzového stavu, uvedl Jiránek. Referendum o změně územního plánu, která souvisí s výstavbou v průmyslovém areálu bývalé Škodovky, se tak uskuteční pravděpodobně až v příštím roce.

O změnu výšky haly požádala společnost Panattoni, která na základě platného územního rozhodnutí v brownfieldu na okraji města staví průmyslový park. Hala má stavební povolení na 15 metrů výšky, kvůli zvažované změně technologií chce investor zvýšit budovanou halu o sedm a půl metru proti původnímu projektu. Změna se ale nelíbí části obyvatel Ostrova, proto vedení sedmnáctitisícového města vyhlásilo referendum.

Díky navýšení by se hala podle generálního ředitele Panattoni pro Českou republiku a Slovensko Pavla Sovičky mohla nabídnout více firmám s moderními technologiemi. „Většina firem chce efektivně skladovat nebo chce vyrábět a potřebují vícepatrovou budovu, tak v tu chvíli je potřeba jít do vyšších výšek, než se původně uvažovalo,“ řekl Sovička.

Pokud by obyvatelé podle něj hlasovali proti změně výšky, developerská firma by pokračovala ve výstavbě podle původního záměru.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, správa, referendum, stavby, reality, Ostrov, nouzový stav, Karlovarský kraj, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., ŠKODA AUTO a.s., Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První referendum v Ostrově se kvůli nouzovému stavu odkládá  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.