Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž se připlazil jako had do pravoslavného kostela, vykřikoval slova o zatracení, spáse a Satanovi

Kuriózní výjezd do pravoslavného kostela zažila hlídka městské policie v Karlových Varech. Zasahující strážníci měli nahlášeno, že se do zadních prostor objektu plazí neznámá osoba vykřikující slova o zatracení, spáse duše a o Satanovi. Také vykřikoval, že chce zemřít.

„Na výzvy strážníku muž pohybující se jako had nereagoval a neustále vykřikoval, že chce najít spásu své duše, že zhřešil a Satan mu v jeho cestě za očistou pomůže. Po těchto výlevech následoval hysterický řev. Strážníci situaci dostali pod kontrolu až po užití donucovacích prostředků, tedy hmatů, chvatů a pout,“ popisovala událost na svých stránkách Městská policie Karlovy Vary.

Hlídka se s mužem snažila komunikovat, ten se však nacházel ve svém světě, neustále opakoval, že chce umřít. Službu konající strážníci mají dostatek zkušeností a bylo jim jasné, že mají co do činění s o osobu psychicky narušenou, navíc pravděpodobně drogově závislou. Z tohoto důvodu si na místo vyžádali zdravotníky a rovněž PČR za účelem zjištění totožnosti.

Mezi tím se osmatřicetiletý muž z Pardubic uklidnil a nechal se hlídkou doprovodit do sanitního vozu, kde zdravotníci provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem. Následně se podařilo zjistit, že muž trpí od narození bipolární poruchou a léčí se na psychiatrii v Pardubicích. Po vyšetření záchranáři rozhodli o převozu dotyčného na psychiatrické oddělení v Ostrově.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS KVK

Štítky městská policie, záchranka, Satan, drogová závislost, psychické narušení, bipolární porucha, Karlovy Vary, Pardubice, kostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se připlazil jako had do pravoslavného kostela, vykřikoval slova o zatracení, spáse a Satanovi  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.