Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí v roce 2022 hospodařit s rozpočtem s výdaji 1,47 miliardy korun

S rozpočtem s příjmy ve výši 1,165 miliardy korun a výdaji na úrovni 1,470 miliardy korun hodlají v roce 2022 hospodařit Karlovy Vary. Rozdíl pokryje město z vlastních zdrojů a z úvěru. Ačkoli je radou schválený rozpočet nepatrně vyšší na příjmové i výdajové stránce proti letošnímu roku, podle radního Martina Duška (ANO) bylo nutné vzhledem k přetrvávajícímu propadu příjmů kvůli pandemii koronaviru řadu investic přesunout na pozdější roky. Investice i přesto mají přesáhnout 400 milionů korun. Návrh rozpočtu bude ještě schvalovat zastupitelstvo města.

„Jedna z významných investic je například opěrná zeď na ulice Bezručova, kde nám ujíždí svah směrem k bazénovému centru. Plynule to bude navazovat na opravy v letošním roce. Jednou ze zásadních investic bude také rekonstrukce festivalového mostu u hotelu Thermal, která by měla začít v příštím roce," uvedl radní Martin Dušek.

Celkem by do silnic a komunikací chtělo město Karlovy Vary investovat v příštím roce téměř 173 milionů korun. Přes 50 milionů korun má jít také na investice do školských zařízení města. Při sestavování rozpočtu ale naopak radnice musela odsunout například projekt modernizace centra úpolových sportů. Plánovaná rekonstrukce atletického stadionu v Tuhnicích ale v rozpočtu zůstala.

Lázeňské město se už dva roky potýká s citelným propadem příjmů, který způsobila pandemie koronaviru a s ní spojený výrazný úbytek turistů, zejména ze zahraničí. Ztráty tak pociťuje město hlavně na poplatcích za ubytování, za vjezd do lázeňské zóny a podobně. Řada firem z oblasti pohostinství a hotelnictví také omezila svoji činnost, což se projevilo i v daňových příjmech.

Při výhledu na příští rok tak nadále zůstávají Karlovy Vary podle Duška spíše opatrné, protože stále není jasné, jak se situace s cestovním ruchem bude vyvíjet a jestli se podaří alespoň snížit propad návštěvnosti, který pandemie vyvolala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky rozpočet města, navýšení rozpočtu, město Karlovy Vary, zastupitelstvo, rozpočet, Karlovy Vary, investice, Martin Dušek, pandemie covidu-19, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí v roce 2022 hospodařit s rozpočtem s výdaji 1,47 miliardy korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.