Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V kraji vyrostou nová dopravní hřiště, obnovy s dočkají i ta stávající

Děti patří mezi nejohroženější účastníky silničního provozu, proto není od věci, aby pravidlům porozuměly už v útlém věku. A od toho jsou tu dopravní hřiště, kde se děti formou zábavy učí, jak se správně pohybovat v provozu, poznávají dopravní značky a testují své znalosti. Na obnovu stávajících a vznik nových hřišť rozdělí Karlovarský kraj dotace ve výši 500 tisíc korun.

„Považujeme za důležité, aby byli žáci vzděláváni v dopravní výchově, a to již od dětských let. Proto byla dotace určena pro ta dopravní hřiště, která slouží především k praktické výuce dopravní výchovy žáků 4. a 5. ročníků základních škol v regionu. Aby byla zajištěna kvalita této výuky, je žádoucí a nutné, aby byla u stávajících dopravních hřišť provedena potřebná modernizace, případně abychom podpořili výstavbu nových hřišť,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Bureš (ODS).

Na krajský úřad byly doručeny dvě žádosti, obě splňovaly podmínky pro udělení dotace z rozpočtu Karlovarského kraje v daném programu. Na finanční podporu se tak může těšit Asociace Záchranný kruh v Karlových Varech, která peníze využije na zakoupení garážového modulu se specifikací vhodnou pro celoroční provoz a zajistí tak kvalitní zázemí a bezpečné uskladnění inventáře.

„Druhým žadatelem byla Správa městských sportovišť z Mariánských Lázní, ta využije dotaci na doplnění a zkvalitnění zázemí a zlepšení kvality výuky dopravní výchovy pro 4. třídy základních škol v Mariánských Lázních a okolních obcích. Maximální výše jedné dotace byla stanovena na 250 tisíc korun,“ doplnila mluvčí krajského úřadu Jitka Čmoková.

Podle BESIPu je na území celé republiky přes 160 hřišť a jedná se tak o jednu z nejrozvinutějších sítí dopravních hřišť v Evropě. Tato forma dopravní výchovy není určena jen dětem ze základních škol, vhodná je také pro mateřské školy a další organizace, které pracují s dětmi jakéhokoliv věku. Na obnovu stávajících a vznik nových dopravních hřišť Karlovarský kraj přispívá ze svého rozpočtu každoročně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky dopravní hřiště, Karlovarská kraj, doprava, výchova, děti, dotace, Karlovarský kraj, základní škola, Jan Bureš, ODS, Mariánské Lázně, BESIP, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji vyrostou nová dopravní hřiště, obnovy s dočkají i ta stávající  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.