Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dvacet studentů sokolovské střední školy náhle zkolabovalo, na místě zasahují všechny složky IZS

, aktualizováno 25. června 2021, 15:05

Sedm sanitek, jeden vůz krizové připravenosti, dvě auta s lékaři, záchranáři, hasiči a policisté, ti všichni dopoledne zasahovali v Sokolově ve střední škole v Komenského ulici. Zkolabovalo tam náhle z dosud nezjištěných příčin 20 žáků. Záchranáři je na místě ošetřili a 17 z nich odvezli k dalšímu vyšetření do nemocnice. Akce byla ukončena v 10.20 hodin. Zatím není stále jasné, co se přesně stalo.

„Jedná se o kolapsové, ale naštěstí jen stavy. Ošetřujeme na místě zatím 17 osob,“ informovali záchranáři s tím, že nikdo není v ohrožení života. Na místě zasahují všechny složky IZS, přijela i jednotka ze stanice chemických závodů Sokolov.

„Žáci školy měli náhlé zdravotní potíže, začali omdlévat. Stalo se to venku před budovou a byly povolány všechny složky záchranného systému. V současné době dochází k přesunu do zdravotnického zařízení," řekl Josef Kulák, velitel zásahu hasičů.

Po příčině zdravotních potíží se teď pátrá, další podrobnosti zjišťujeme. Ve školní budově se nachází střední vojenská a policejní škola. Příčinu incidentu policie zjišťuje, vyloučila únik plynu či jiné látky. „Provedeným měřením a důkladnou prohlídkou školy můžeme vyloučit, že by se jednalo o únik plynu či jiné škodlivé látky. Dále čekáme na výsledky lékařských vyšetření," uvedla policie na twitteru.

Žáci se účastnili slavnostního ukončení školního roku s předáním vysvědčení ve venkovních prostorách. „Během slavnostního ukončení nám bohužel omdlelo a postupně ztratilo vědomí asi 20 dětí, okamžitě jsme jim poskytli první pomoc," řekl ředitel policejní školy Zdeněk Jedlička. Škola již o incidentu informovala ostatní žáky a rodiče. „Objekt jsme předali k vyšetřování policistům," dodal Jedlička.

Lidé v některých diskusích na sociálních sítích a v médiích začali oomažitě spekulovat o tom, že si někteří studenti zpříjemnili poslední školní den nějakou omamnou látkou. Na to reagoval jeden ze žáků školy, který tyto domněnky vyvrátil. 

„Byli jsme ve venkovních prostorách bez respirátorů​. Nikdo nekonzumoval žádné omamné látky, omdleli studenti, kteří bydlí na internátu i ti kteří ne, ti kteří chodí na snídaně ale i ti, kteří na snídaně nechodí. Postupně odpadli žáci prvního ročníku, druhého i třetího. Dneškem jsme ukončili školní rok a všichni co odpadli, prošli do dalšího ročníku. Všichni studenti trpěli podle záchranářů hyperventilací. Hasiči nám na místě řekli, že v budově nic nenaměřili," uvedl student SPŠMV Petr Goubej.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kolaps, střední škola, kolapsové stavy, žáci střední školy, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacet studentů sokolovské střední školy náhle zkolabovalo, na místě zasahují všechny složky IZS  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.