Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Milionové škody napáchal podvodník, který padělal veřejné listiny a žádal o podporu

Kriminalisté řeší případ dvaapadesátiletého muže z Karlových Varů, který žádal pod jménem jiné podnikající osoby o příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Na úřadech poté opakovaně předkládal padělané dokumenty. Celkem napáchal škody za dva a půl milionu korun.

Dotační podvod, padělání a pozměnění veřejné listiny. To jsou obvinění, kterým čelí muž z Karlovarska, který zmátl úřady a přišel si na pořádný balík.

„Těchto trestných činů se měl obviněný muž dopustit v období od července roku 2015 do ledna minulého roku. Jako osoba zastupující jinou podnikající fyzickou osobu, v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch, měl uvést v omyl pracovníky úřadu v Karlových Varech,“ vysvětluje policejní mluvčí Eva Valtová.

V uvedeném období měl několikrát předkládat padělané veřejné listiny, které byly rozhodující pro přiznání daného příspěvku. Finance mu tak byly vyplaceny.

„Svým jednáním způsobil škodu za bezmála 2 500 000 korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na osm let za způsobenou značnou škodu,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky krimi, podvod, padělání, Karlovy Vary, policie, příspěvky, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milionové škody napáchal podvodník, který padělal veřejné listiny a žádal o podporu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.