Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

K očkování se ode dneška mohou registrovat zájemci starší 16 let

Od čtvrteční půlnoci se mohou na očkování registrovat také lidé ve věkové kategorii 16 až 29 let. Očkovaní by měli být látkou PFizer/BioNTech, kterou Evropská rada pro léčivé přípravky schválila i pro osoby ve věku 12 až 16 let. Zájemci mohou v Karlovarském využít všechna očkovací místa, k dispozici je jim i nadále bezplatná telefonní linka, kde jim s registrací pomohou.

Od začátku očkování bylo v Česku podáno přes 5,5 milionu dávek vakcín a plně naočkováno bylo přes 1,5 milionu lidí. Pro dokončené očkování jsou u většiny vakcín totiž potřebné dvě dávky.

Registrace do centrálního rezervačního systému je opět přístupná na webové stránce ministerstva zdravotnictví. Zájemci o očkování mladší 18 let nemusí do očkovacích míst jít v doprovodu zákonného zástupce a sami mohou podepsat informovaný souhlas.

„Mladí lidé mají většinou velmi dobrý přístup k informacím a jasno v tom, jaký je přínos očkování proti COVID-19. Věřím, že té příležitosti využijí jednak kvůli ochraně svého zdraví, ale také proto, aby mohli cestovat, chodit na sportovní či kulturní akce bez opakovaného testování,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (STAN).

Krajská koordinátorka pro očkování Dagmar Uhlíková upozorňuje, že je ale třeba dbát na to, aby vakcinace neproběhla 14 dní před nebo po jiném očkování. „Nemělo by to být ani 4 týdny před celkovou anestezií, neboli narkózou, či 4 týdny po ní,“ upřesnila.

Očkovací centra v Karlovarském kraji by měla být v provozu do konce srpna

Karlovarský kraj počítá s tím, že současná síť očkovacích center bude fungovat do konce letních prázdnin podle doporučení vlády. Na podzim by měl pokračovat provoz tří velkokapacitních míst v Karlových Varech, Sokolově a Chebu, jestli budou...

Vakcinace je i pro tuto skupinu zájemců v Karlovarském kraji možná ve všech očkovacích místech na území regionu. Adresy očkovacích center v Karlovarském kraji najdete ZDE.

Karlovarský kraj i nadále nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s registrací. Asistenční linka má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je ve všední dny od pondělí do pátku od 9 do 15 hodin. Volat lze také státní linku 1221.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/DoroT Schenk

Štítky očkování, registrace, covid, koronavirus, Karlovarský kraj, Evropská rada, Pfizer, BioNTech, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K očkování se ode dneška mohou registrovat zájemci starší 16 let  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.