Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič se zákazem řízení způsobil nehodu a ujel, policie ho dopadla podle SPZ, kterou ztratil

Policisté dokončili vyšetřování dopravní nehody, kterou zavinil šestačtyřicetiletý řidič vozidla Peugeot v Karlových Varech. Na silnici měl dostat smyk, přejet do protisměru a srazit se s projíždějícím autem, které řídila jednašedesátiletá žena. Z místa nehody však ujel. Řidička se proto obrátila na policii, pro kterou už nebyl problém muže najít, z vozu mu totiž upadla SPZ.

Nehoda se odehrála začátkem ledna v ulici Na Výhledě v Karlových Varech. Řidič nezvládl jízdu na namrzlé vozovce a narazil do protijedoucího auta. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

„Muž na místě zastavil a s řidičkou měl nehodu začít řešit. Po jejich domluvě měl do svého vozidla odejít pro euroformulář. Místo toho měl však z místa nehody odjet a už se nevrátit. Jednašedesátiletá žena proto zavolala na tísňovou linku 158 a operační důstojník na místo vyslal dopravní policisty. Ti při zadokumentování nehody na místě nalezli registrační značku, patřící vozidlu Peugeot,“ popsala policejní mluvčí Eva Valtová.

Brzy bylo jasné, proč muž od nehody ujel. Měl totiž vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Ještě ten samý den mu na dveře zaklapala policie.

„Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Valtová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, doprava, nehoda, policie, Karlovy Vary, SPZ, havárie, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se zákazem řízení způsobil nehodu a ujel, policie ho dopadla podle SPZ, kterou ztratil  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.