Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silný vítr se prohnal Karlovarským krajem, hasiči se celý den nezastavili

Silné poryvy větru lámaly a vyvracely stromy v celém kraji. V několika případech padl kmen na chatky nebo poškodil plechové střechy. Silně foukalo v kraji už předchozí den, kdy v Sokolově padl strom na matku se dvěma dětmi a lehce je zranil. V Chebu pak narazil osobní vlak do vyvráceného stromu.

„Během úterý hasiči v kraji vyjížděli ke 45 událostem v souvislosti s nárazy větru. Většinou se jednalo o pád stromů na komunikace, v několika případech, například v Aši či Stříbrné, spadl strom na střechy chat. V Chebu či ve Staré Roli pak vítr poškodil plechové střechy, v Karlových Varech či Ostrově hasiči sundali uvolněné reklamní poutače. Na odstranění následků větru se podílelo 26 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů,“ shrnul mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Vítr potrápil Česko už včera, během dopoledních hodin padl strom na cyklostezku v Sokolově. Místem bohužel v tu chvíli procházela žena se dvěma dětmi. Naštěstí utrěli jen lehká zranění. Před druhou hodinou odpoledne zasahovali hasiči také v Chebu, kde najel vlak do vyvráceného stromu.

„Ve vlaku byl v době nehody jeden cestující a dva členové posádky vlaku,“ dodal Kasal. Nikdo z nich nebyl zraněn. Provoz na trati z Chebu směrem na Pomezí a dál do německého Schirndingu byl po nutnou dobu zcela zastavený.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK + Drážní hasiči Cheb

Štítky počasí, vítr, hasiči, Karlovarský kraj, polomy, stromy, strom, Cheb, Sokolov, Martin Kasal, , Stříbrná, Česko, Karlovy Vary, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr se prohnal Karlovarským krajem, hasiči se celý den nezastavili  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.