Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Do obcí v Karlovarském kraji míří 105 tisíc antigenních testů pro školy, rozváží je hasiči

Krajští hasiči během čtvrtka rozvedou do sedmi obcí s rozšířenou působností 105 tisíc antigenních testů určených pro školy. Samotestovací sady si postupně vyzvednou starostové, zástupci škol případně je rozvezou pracovníci daných úřadů.

Antigenní testy si hasiči převzali ve středu ze Skladu státních hmotných rezerv. Celkem se v kraji dostanou do 220 škol a školských zařízení.

„Rozdělili jsme balíčky podle počtu žáků ve škol, každý balíček má okolo 1300 až 1500 testů. Hasiči je rozváží vytápěným nákladním autem, protože testovací sady musí být v minimální teplotě čtyř stupňů Celsia," vysvětlil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Podle mluvčího sokolovské radnice Vladimíra Meluzína dostane Sokolov pro své školy 15 tisíc antigenních testovacích sad. Hasiči je přivezou na radnici, odkud si je budou vyzvedávat starostové okolních obcí nebo ředitelé škol, případně je budou rozvážet pracovníci městského úřadu nebo městské policie.

Žáci prvního stupně základních škol se v Česku začnou do lavic vracet od pondělí 12. dubna, třídy se budou střídat po týdnech. Celkem je nyní podle dřívějších informací pro potřeby školství v zemi k dispozici asi 7,6 milionu testů. Pravidelné testy na covid-19 se budou provádět dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek. Testovat se bude pomocí samotestovacích sad s odběrem z přední části nosu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky covid, koronavirus, antigenní testy, školy, hasiči, Karlovarský kraj, rychlý antigenní test, Martin Kasal, Česko, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do obcí v Karlovarském kraji míří 105 tisíc antigenních testů pro školy, rozváží je hasiči  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.