Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Karlovarský filmový festival bude až v srpnu, pořadatelé věří že se situace do té doby zlepší

Svátek všech milovníků filmů se kvůli epidemii posouvá na srpen. Organizátoři jsou přesvědčení, že tím se jim podaří připravit filmovou přehlídku v podobě, na jakou jsou diváci a návštěvníci zvyklí. Loni festival nahradila čtyřdenní přehlídka soutěžních filmů s názvem TADY VARY. Do ní se zapojila kina po celé republice.

Letošní, 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční ve dnech 20. - 28. srpna 2021. Uvedli dnes organizátoři v tiskové zprávě. Prezident festivalu Jiří Bartoška doufá, že se v té době už bude pandemická situace pod kontrolou.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli po pečlivém zvážení současné situace a také po konzultaci s odborníky. Doufáme, že v průběhu následujících měsíců dojde k významnému rozšíření vakcinace a díky tomu zvládnutí pandemické situace, tak aby bylo možné uspořádat karlovarský festival v maximálně bezpečné formě pro jeho hosty a návštěvníky. Jsme pochopitelně připraveni dodržet všechna platná opatření,“ vysvětluje Jiří Bartoška.

Zároveň upozorňuje, že se rozhodně nejedná o dlouhodobou změnu termínu konání karlovarského festivala. „Věříme, že šestapadesátý festivalový ročník proběhne již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022,“ dodal.

Pandemie zasáhla už loňský ročník, který měl nést číslo 55. Klasický festival proto pořadatelé nahradili předhlídou Tady Vary, do kterého se zapojilo 96 kin po celé republice. V rámci toho mohli diváci zhlédnout 16 snímků. Na podzim pak měli organizátoři v plánu uspořádat mimořádný festival 54 1/2, MFF Karlovy Vary. Ale i ten se nakonec neuskutečnil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary International Film Festival

Štítky kviff, Mezinárodní filmový festival, Karlovy Vary, přehlídka filmů, Jiří Bartoška, festival, filmový festival, kino, film, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský filmový festival bude až v srpnu, pořadatelé věří že se situace do té doby zlepší  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.