Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Komplikovaný zásah u požáru bývalé tělocvičny, oheň se podařilo zkrotit po pěti hodinách

, aktualizováno 24. února 2021, 16:20

Od rána sledovali lidé v Karlových Varech silný dým a cítili nepříjemný zápach. Vše způsobil požár bývalé sokolovny v Kolmé ulici. Zásah byl velmi komplikovaný, ještě v odpoledních hodinách bylo na místě několik jednotek hasičů.

První plameny spatřili svědci už po šesté hodině ráno. Ještě ve čtyři odpoledne na místě servávalo několik hasičů, kteří pracovali v prostoru pod střechou.

„První jednotka hasičů na místě potvrdila, že hoří v horních patrech bývalé sokolovny a oheň se šíří do střechy. Na místo tak byly okamžitě povolány další posilové jednotky. Místo zásahu bylo v prudkém svahu, povrch vozovky byl navíc v ranních hodinách silně namrzlý. Hasiči tak měli problém s ustavením zásahové techniky, na místě nebylo vůbec možné bezpečně ustavit výškovou techniku,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kasal.

Zásah proto museli vést skrze budovu, kde byly narušené konstrukce stropů a podlah. Počínat si tak museli velmi obezřetně.

Oheň zasáhl celou střechu, dostat plameny od kontrolu se hasičům podařilo po téměř pěti hodinách zásahu. Použít museli hasiči i hasební pěnu, aby vyplnili část podkroví, kam se nebylo možné se kvůli poškozeným stropům dostat. V těsné blízkosti hořícího domu stojí hotel, aktuálně bez hostů,“ dodal Kasal.

Hasiči se tak kromě samotnému požáru věnovali i tomu, aby se oheň nerozšířil na sousední budovu. Tam se naštěstí dostal pouze kouř. Příčinu požáru a výši škody musí určit až vyšetřovatel.

Je to práce bezdomovců?

Podle lidí z okolí i webu prázdnédomy.cz sloužila budova v posledních letech jako útočiště pro bezdomovce. Je tak docela možné, že za vším stojí právě oni.

„Tak po ubytovně v lese nám lidé bez domova a feťáci zapálili další historickou budovu,“ konstatoval jeden z diskutujících na sociálních sítích. „Je to škoda, krásná budova. Ale nic jiného ji asi nečekalo,“ dodala další.

Hasiči k tomuto objektu nevyjížděli zdaleka poprvé. Na konci roku 2017 se museli prodírat hustým kouřem a hromadou odpadků ve druhé patře. Oheň se tehdy prohořel podlahou do spodní tělocvičny, ale také i stropem do vyššího patra. Zásah trval pět hodin.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky požár, Karlovy Vary, bezdomovci, TJ Slovan, hasiči, Martin Kasal, střecha, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kozelský

Jací nezaměstnaní a bezdomovci, to je přece komunistická propaganda, kterou nás komunisti straší. Václav Havel Listopad 1989. Kdo lhal a kdo měl tedy pravdu?

Středa, 24. února 2021, 10:29Odpovědět

Pavel Kozelský

Jací nezaměstnaní a bezdomovci, to je přece komunistická propaganda, kterou nás komunisti straší. Václav Havel Listopad 1989. Kdo

Středa, 24. února 2021, 10:28Odpovědět

Komplikovaný zásah u požáru bývalé tělocvičny, oheň se podařilo zkrotit po pěti hodinách  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.