Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Meteorologové varují před silným větrem. Hrozí poškození budov a pády stromů

Meteorologové varují před silným větrem. Ten by měl v Karlovarském kraji stejně jako ve většině republiky foukat během noci na čtvrtek 4. února. Výstraha platí od středečního večera do čtvrtečního rána, vítr by měl podle meteorologů dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

Meteorologové varují před možným poškozením stromů a lesních porostů, mohou podle nich vzniknout také menší škody na budovách. Vzhledem k tomu, že kvůli uvolněným předmětům nebo zlomeným větvím hrozí nebezpečí úrazu, vybízejí meteorologové k opatrnosti.

„Pozor by si neměli dávat pouze chodci, ale také řidiči, vítr totiž může komplikovat situaci v dopravě. Doporučuje se zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Podle meteorologů je také třeba na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," varuje ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS ČR

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Karlovarský kraj, výstraha, Český hydrometeorologický ústav, Morava, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silným větrem. Hrozí poškození budov a pády stromů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.