Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Registrační systém pro očkování seniorů nad 80 let podle očekávání kolaboval

Tak to jsme opravdu, ale opravdu nečekali. Systém pro registraci lidí starších 80 let se spustil dnes v 08:00, ale nefunguje. Při pokusu o registraci po zadání telefonního čísla, na které má obratem přijít ověřovací PIN prostřednictvím SMS, docházelo k dlouhé časové prodlevě. Nakonec se registraci nepodařilo dokončit vzhledem k vyčerpání rezervační kapacity na očkovacích místech.

SMS s ověřovacím PIN přichází se zpožděním až 15 minut. Mezitím žadatel o registraci zadá žádost o zaslání nového PIN. Po 15 minutách přijde původní PIN, který už ale nefunguje a zájemce o registraci se ocitá v začarovaném kruhu.

Po několika dalších opakovaných pokusech o registraci se nám po 49 minutách snažení podařilo úspěšně registrovat svého staršího příbuzného staršího 80 let a vybrat pro něj konkrétní očkovací místo. Další problém byl u 5 kroku z celkem 8. Pátým krokem se totiž přihlašuje žadatel k rezervaci místa a termínu. Pro vstup na rezervační portál je potřeba nechat si zaslat další SMS zprávou PIN 2. Při pokusu přejít na portál naskakovala hláška „Za chvíli jsme zpět, zkuste to prosím znovu.“

Po několika dalších minutách snažení se podařilo proniknout na rezervační portál a znovu vybrat očkovací místo. V našem případě se jedná o Klatovskou nemocnici. Po zadání výběru očkovacího místa systém opět nefungoval. Později se objevila hláška, že kapacita rezervací na očkování je již vyčerpána u všech očkovacích míst. Celé snažení trvalo přesně jednu hodinu a deset minut.  

Pokud se žadateli podařilo získat i PIN2, měl by si toto číslo rozhodně uschovat. Jeho platnost je šest týdnů. V okamžiku, kdy budou k dispozici další nové vakcíny a termíny, měl by dostat na mailovou adresu použitou při registraci nový odkaz. Do něj pak vloží PIN2 a získá termín očkování.    

Podle dat Chytré karantény navštívilo web během prvních dvou minut 75 000 lidí. V 08:35 čekalo na odeslání u mobilních operátorů 40.000 SMS zpráv s PIN kódem pro registraci. Za vteřinu jich odešlou 20, sdělili dále zástupci projektu Chytrá karanténa.

Očkování registrovaných lidí má začít na různých místech ČR v různé dny, někde už o víkendu. Volná místa budou do registračního systému sama centra zadávat podle toho, jak budou přicházet další vakcíny. Každý týden má přijít 70 000 dávek očkovací dávky od firem Pfizer/BioNTech a do konce ledna ještě zbývajících 11 600 dávek od firmy Moderna.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky očkování, registrační systém, senioři, covid, nefungující systém, PIN, SMS, Chytrá karanténa, Pfizer, BioNTech, Moderna, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Klatovská nemocnice, a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registrační systém pro očkování seniorů nad 80 let podle očekávání kolaboval  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.