Mrtvá myš ve skladu restaurace a všude kolem bobky, inspektoři uložili provozovateli částečný zákaz

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Nepěkný pohled se naskytl inspektorům, kteří vyrazili na kontrolu do restaurace Na Patě v Aši. Ve skladu našli mrtvého hlodavce a větší množství trusu. O zjištění informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

„Naši inspektoři zjistili, že se v některých částech provozovny nachází myší trus a tělo uhynulého hlodavce. Provozovna tak nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců. S ohledem na tuto skutečnost jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání skladu suchých potravin,“ informovala SZPI.

Nevyhovující potraviny, obchody a restaurace zveřejňuje SZPI na webu Potraviny na pranýři. Tam mohou lidé podávat i podněty ke kontrole. Musí ovšem uvést název výrobku, kdy a kde byl koupen, číslo šarže nebo datum minimální trvanlivosti. K formuláři lze přiložit také fotografie. Posílat mohou lidé i podněty ke kontrolám podniků, kde podle nich dochází k pochybení.

Ohodnoť článek

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Státní zemědělská a potravinářská inspekce, SZPI, inspekce, mrtvý hlodavec, myší trus, uzavřená restaurace

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.