Nepěkný pohled se naskytl inspektorům, kteří vyrazili na kontrolu do restaurace Na Patě v Aši. Ve skladu našli mrtvého hlodavce a větší množství trusu. O zjištění informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).
„Naši inspektoři zjistili, že se v některých částech provozovny nachází myší trus a tělo uhynulého hlodavce. Provozovna tak nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců. S ohledem na tuto skutečnost jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání skladu suchých potravin,“ informovala SZPI.
Nevyhovující potraviny, obchody a restaurace zveřejňuje SZPI na webu Potraviny na pranýři. Tam mohou lidé podávat i podněty ke kontrole. Musí ovšem uvést název výrobku, kdy a kde byl koupen, číslo šarže nebo datum minimální trvanlivosti. K formuláři lze přiložit také fotografie. Posílat mohou lidé i podněty ke kontrolám podniků, kde podle nich dochází k pochybení.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.