Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Obyvatelé největšího sídliště ve městě si budou moci koupit parkovací místo

Novinku v podobě celoroční parkovací karty připravuje vedení Sokolova. Podle místostarosty města Jana Picky (nez.) bude k tomuto účelu nejdříve využito nové parkoviště v lokalitě U vodojemu na největším městském sídlišti Michal.

„Plánujeme tady vybudovat osmdesát až devadesát parkovacích míst. Hotovo by mělo být do poloviny příštího roku a všechna místa budou placená. Zájemci z řad obyvatel sídliště si budou moci pronajmout své parkovací místo na celý rok,“ vysvětluje Jan Picka.

Tento systém doposud radnice odmítala, neboť si je vedení města vědomo nedostatku parkovacích míst. To by se ale mohlo relativně brzy změnit, neboť v hornickém městě mají vedle zmiňovaného parkoviště vyrůst minimálně dva parkovací domy.

„Na sídlišti Michal žije sedm až osm tisíc lidí. Je naprosto normální, že má každá rodina minimálně jedno auto a na tyto počty nebyla sídliště stavěna ani navrhována. Situace s nedostatkem parkovacích míst je dlouhodobý problém, proto chceme stavět parkovací domy. Lokality již máme vytipovány," doplňuje starostka města Renata Oulehlová (ANO).

Ty se měly začít stavět už v letošním roce, ale kvůli pandemii dojde ke zpoždění. V současné době se ale oba domy projektují.

„Předpokládané náklady toho většího, který má vyrůst nad školkou, jsou odhadovány na dvacet milionů korun a druhý menší u Vodárny by měl stát kolem čtrnácti milionů korun včetně příjezdové cesty,“ dodal Jan Picka s tím, že v obou domech bude parkování zpoplatněno. Konkrétní výši nájmů za celoroční parkování ale radnice ještě stanovenou nemá.

A právě výše poplatku za celoroční parkování vyvolává mezi námi oslovenými obyvateli sídliště Michal mnoho otazníků. „Máme dvě auta. Pokud by se mělo za parkování platit třeba tisíc korun měsíčně, tak bychom to asi finančně nezvládli,“ uvedl Lukáš Homolka s tím, že doposud se mu vždy podařilo místo na zaparkování najít, i když to nebylo přímo před jeho domem. Platit za parkování zcela odmítá Jan Kovář, který si myslí, že by mělo být parkování zdarma jak na novém parkovišti, tak i v parkovacích domech. „Stejně nebude místo pro všechny a tak se zase dostane jen na ty bohatší. Ostatní budou mít smůlu, protože si v dnešní době za celoroční parkování nemohou dovolit platit,“ dodal Jan Kovář.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky parkování, Sokolov, parkovací domy, placeé stáí, sídliště, Jan Picka, radnice, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé největšího sídliště ve městě si budou moci koupit parkovací místo  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.