Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Sokolovští sportovci by se mohli dočkat nové haly

Právě dokončená studie nového sportoviště byla představena vedení Karlovarského kraje, které její stavbu podporuje. Postavena by měla být na místě současné haly. Ta již několik let nevyhovuje současným trendům ani některým sportům.

„Studie haly byla představena vedení Karlovarského kraje hlavně z toho důvodu, že právě kraj je zřizovatelem Integrované střední školy technické a ekonomické (IŠTE), které nynější hala patří,“ vysvětlil mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín s tím, že jednání na krajském úřadě byl vedle starostky Sokolova Renaty Oulehlové (ANO) přítomen i ředitel zmiňované školy Pavel Janus.

O možnosti postavit halu hovořili s hejtmanem Petrem Kulhánkem (STAN) a Jindřichem Čermákem (Piráti), radním pro oblast ​vzdělávání, školství a mládeže, tělovýchovy a sportu. Účelem schůzky bylo zjistit postoj současného vedení kraje k realizaci stavby nové haly, neboť město Sokolov tento projekt podporuje.

„Hala by sloužila hlavně mnoha místním sportovním klubům,“ sdělila Renata Oulehlová a pokračovala: „Reakce představitelů kraje na studii nové haly byla pozitivní. Studie se jim líbila a projekt má jejich podporu. Pokud by vše šlo hladce, mohla by být nová sportovní hala v Sokolově dokončena už v roce 2023."

Nová hala by měla mít dva objekty, ve kterých by byla hřiště odpovídající požadovaným parametrům pro soutěže florbalistů, volejbalistů i basketbalistů.

„Své zázemí by tady našli rovněž boxeři, vzpěrači a další sportovci. O tomto projektu se začalo debatovat zhruba před třemi roky a už tehdy Sokolov oznámil, že by se na stavbě haly finančně podílel. To platí i v současnosti, kdy je hotová studie a máme velkou naději, že se hala bude skutečně stavět," dodala starostka Sokolova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky Sokolov, sportovní hala, studie, Karlovarský kraj, Renata Oulehlová, projekt, ANO 2011, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovští sportovci by se mohli dočkat nové haly  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.