Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Chodově dokončují úpravy lesoparku za 40 milionů korun

V Chodově na Sokolovsku dokončují úpravy lesoparku podél Lesní ulice. Ze zanedbaného lesoparku vzniká přírodní areál se cvičebními prvky a lavičkami. Akce je financována z programu na zahlazení důsledků důlních škod. Podle místostarosty Chodova Luďka Soukupa (HNHRM) by měla obnova lesoparku skončit v říjnu.

"Ministerstvo financí vysoutěžilo firmu pro realizaci, se kterou se nám nedaří spolupracovat. Sám si myslím, že revitalizace lesoparku měla být již dávno hotova. Pro dokončení stačí již jen opravdu málo, několik drobných oprav obrubníků, osadit lavičky a koše, prořezat přerostlou trávu podél cest a v celém lesoparku vysbírat odpadky," uvedl Luděk Soukup.

Podle místostarosty by investiční akce ministerstva financí měla být definitivně ukončena v říjnu. "Poté bude oficiálně předána městu a potažmo chodovské veřejnosti k užívání," dodal.

Původně byla smlouva na vybudování lesoparku uzavřena na 30 milionů, ale na webové stránce 15miliard.cz věnované programu na zahlazení důsledků důlních škod jsou celkové předpokládané náklady téměř 42 milionů korun. Chodov se na financování akce podílí jen částečně. Zaplatí například mobiliář nebo veřejné osvětlení přibližně za tři miliony korun.

V lesoparku jsou cesty pro pěší a cyklostezka. Pokáceny byly poškozené stromy a místo nich vysazeny nové. Součástí lesoparku je i rybník, který byl vyčištěn a doplněn o kořenovou čistírnu.

Projekt je součástí programu odstraňování ekologických škod vzniklých bývalou hornickou a hutnickou činností v Karlovarském a Ústeckém kraji.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, příroda, rekreace, Chodov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chodově dokončují úpravy lesoparku za 40 milionů korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.