Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtenářům slouží další Bibliobox, knihovna na něj dostala dotaci

Nový Bibliobox byl instalován v Karlových Varech na pobočce krajské knihovny v Lidické ulici. Ty do něj moou vracet knihy v době, kdy je knihovna zavřená. Na nákup nového zařízení, které je v krajském městě již třetí, získala krajská knihovna dotaci od Nadace ČEZ.

„Chceme našim uživatelům nabízet co nejkvalitnější služby. Doposud mohli vracet dokumenty do Biblioboxu v Městské Tržnici a přímo u budovy krajské knihovny. Pro starší čtenáře, kteří využívají naši pobočku na Lidické, jsou ale tato místa hůře dostupná, proto jsme se rozhodli zakoupit další Bibliobox,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Bibliobox rozhodně není levnou záležitostí. Jeho pořizovací cena činí zhruba sto tisíc korun. Na jeho nákup ale získala krajská knihovna dotaci 70 tisíc korun od Nadace ČEZ a zbylých 30 tisíc korun vynaložila ze svého rozpočtu.

„Chceme poděkovat Nadaci ČEZ, s níž dlouhodobě spolupracujeme.  Dále děkujeme všem lidem, kteří prostřednictvím mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem, sportovali, a pomohli nám tak získat body, abychom finance od nadace získali,“ doplnila projektová manažerka krajské knihovny Michaela Kožíšková.

Vedení knihovny upozorňuje čtenáře, že do Biblioboxu lze vracet pouze vypůjčené knihy. I když se jedná o moderní zařízení, není box určen k vracení časopisů, her, CD a DVD a to z důvodu možného poškození.

„Zrovna tak není možné do něj vracet žádné dokumenty. Knihy vrácené do Biblioboxu na Lidické budou ze čtenářských kont odečteny druhý den, stejně jako je to u dalších tří stávajících boxů,“ dodala Andrea Bocková, mluvčí krajské knihovny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto krajská knhovna KK

Štítky bibliobox, krajská knihovna knihy, vracení, novinka, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, knihovna, dotace, ČEZ, kniha, Michaela Maurerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtenářům slouží další Bibliobox, knihovna na něj dostala dotaci  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.