Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ostrovští strážníci si už mohou pomalu začít balit své věci

Stavba nové služebny pokračuje podle plánu a stěhování je plánováno na letní prázdniny. Plný provoz v nových prostorech na Hlavní ulici má být spuštěn na začátku září. Investiční akci prodraží nákup nových radiátorů, které nebyly v původním plánu ani rozpočtu.

„Rekonstrukce objektu, ve kterém bude nová služebna městské policie sídlit, je plném proudu a zatím se dodavateli daří držet i harmonogram stavby,“ uvedl místostarosta Ostrova Marek Poledníček.

Postaveny jsou už všechny nové příčky a instalují se kabelové rozvody a měnil se plán vytápění objektu. Vedení města zrušilo svůj původní záměr, repasovat staré litinové radiátory a rozhodlo koupit nové.

„Když jsme viděli ty nové prostory a zvážili finanční náklady na repasování vedle nákladů na nové, tak jsme se rozhodli pro nové radiátory.  Cena zakázky tak stoupne o necelých dvě stě tisíc korun, což je stále pod rozpočtovanou částkou, se kterou bylo původně na tento projekt počítáno a kterou jsme ve výběrovém řízení podstatně snížili,“ pokračoval dále místostarosta s tím, že služebna je strážníky městské policie využívána ve dne v noci po celý rok a tak je třeba jim zajistit slušné podmínky.

Náklady na novou služebnu nepřesáhnou šest milionů korun a stavba má být dokončena během léta. „Počítáme s tím, že od září už bude v plném provozu. Radní již rovněž zadali řediteli domu kultury, aby vymyslel, jak využije opuštěné prostory, po stávající služebně městské policie. Ty by měly být připraveny k používání už na podzimní festival Oty Hofmana,“ dodal Marek Poledníček.

Současně se stěhováním městské policie se rozšíří i městský kamerový systém, a to o dva kamerové body. Ty budou umístěny v Krušnohorské ulici, kde si je nejvíce přáli obyvatelé města. Tato potřeba vyplynula z ankety, kterou si město Ostrov nechalo zpracovat v loňském roce a obyvatelé města v ní tvrdili, že nejmenší pocit bezpečí mají právě v již zmiňované Krušnohorské ulici.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky městská policie, Ostrov, služebna, rekonstrukce, Karlovarský kraj, radiátor, obecní policie, Marek Poledníček, Ota Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrovští strážníci si už mohou pomalu začít balit své věci  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.