Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Meteorologové varují před silným větrem, mohl by vyvracet stromy

Většinu území zasáhne ve středu silný vítr, který může lámat větve i vyvracet stromu. V nárazech může dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině. Meteorologové proto doporučují zajistit okna a zabezpečit například skleníky na zahradě. Do hor by lidé raději neměli vůbec vyrážet.Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) je v platnosti od dnešní půlnoci.

„V souvislosti s tlakovou níží, postupující přes Severní moře a Dánsko, bude nad naším územím ve středu zesilovat vítr. Zejména v západních středních Čechách bude během dne průměrná rychlost 7 až 11 m/s, v nárazech kolem 20 m/s, tedy 70 km v hodině. Na horách budou nárazy větru kolem 90 km/h,“ varuje ČHMÚ.

Meteorologové proto doporučují zajistit si okna, dveře a sklidit ze zahrad vše, co by mohl vítr odnést. Návštěvníci hor by se neměli vydávat na túry. Hrozí také poškození stromů, kde popadané větve mohou komplikovat dopravu.

„Vítr by měl v noci na čtvrtek zvolna slábnout, ještě ve čtvrtek dopoledne čekáme místy nárazy kolem 55 km/h,“ dodává ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK

Štítky vítr, předpověď, počasí, polomy, výstraha, ČHMÚ, Český hydrometeorologický ústav, vichřice, strom, Dánsko, Severní moře, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silným větrem, mohl by vyvracet stromy  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.