Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Správci běžeckých tratí dostanou krajské dotace

Dva miliony korun má ve svém rozpočtu vyčleněn Karlovarský kraj pro dotace na údržbu běžeckých tratí v horkých oblastech. Letos si o peníze zažádalo čtrnáct subjektů. Všichni žadatelé splnili podmínky a každý z nich tak dostane požadovanou částku.

„Všechny žádosti byly v souladu s pravidly dotačního programu, žádná proto nemusela být vyřazena. A protože celková částka nepřesáhla stanovený finanční limit, doporučuje Rada Karlovarského kraje poskytnout dotace všem žadatelům v požadované výši,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů (Piráti).        

O poskytnutí dotace na údržbu běžeckých tratí zažádalo 14 subjektů, celková výše požadovaných příspěvků je 1 753 000 Kč. Každý žadatel může získat dotaci v maximální výši 300 tisíc korun.

„Dotaci je možné využít na letní úpravu v podobě čištění nebo zarovnávání terénních nerovností a další a na zimní úpravu, která zahrnuje například případné dosněžování technickým sněhem, vyrovnávání a rozmísťování sněhové pokrývky po lyžařských tratích, nebo frézování sněžným pásovým vozidlem,“ dodala Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.


Mezi úspěšnými žadateli jsou například LK Slovan Karlovy Vary, který chce finanční prostředky využít na úpravu a údržbu lyžařských tras v areálu Jahodová louka. Peníze dostane i Dobrovolný svazek měst a obcí Kraslicka, Biatlonový spolek Eduard nebo TJ Radon z Vysoké Pece.   

Další peníze na údržbu běžeckých tratí v Krušných horách získávají správci i z rozpočtů měst a obcí ležících zejména v horských a podhorských oblastech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky běžecké lyžování, stopa, rekreace, sport, Karlovaský kraj, dotace, údržba, peníze, Karlovarský kraj, Josef Janů, Česká pirátská strana, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správci běžeckých tratí dostanou krajské dotace  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.