Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarští hasiči se vydají na kontroly výškových budov

V souvislosti s tragédií v Bohumíně se v následujících týdnech uskuteční kontroly vybraných domů v několika městských částech. Ty se sice provádějí pravidelně, ale v souvislosti s výše uvedeným případem je hasiči provedou i mimo pravidelné a plánované termíny.

„Zadali jsme technickému odboru magistrátu města, aby ve spolupráci s hasiči zajistil kontrolu výškových budov, které máme například ve Staré Roli, Drahovicích nebo Tuhnicích,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Hasiči by se podle něj měli zaměřit hlavně na funkčnost evakuačních nástupních plošin pro žebříky a další věci, které by se používali při podobném požáru, který vznikl v Bohumíně a při kterém zemřelo jedenáct osob.

„Hasiči se při kontrolách zaměří také na bezproblémový průjezd sídlišti a společně s pracovníky magistrátu dají dohromady všechny okolnosti, které by takovému zásahu bránili. Uvědomujeme si, že k podobnému neštěstí může dojít kdykoliv a kdekoliv. I proto budou tyto kontroly provedeny nad rámec těch, které se provádějí pravidelně,“ dodal náměstek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hzskv

Štítky bezpečnost, hasiči, požár, zkouška, prevence, Karlovy Vary, Bohumín, ODS, Drahovice, Stará Role, Tuhnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští hasiči se vydají na kontroly výškových budov  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.