Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájem o zahrádkaření je stále velký, v Sokolově zvažují hned několik kolonií

Posedět na zahrádce, ogrilovat si něco dobrého nebo si něco dobrého vypěstovat. To jsou jen některé důvody, které sdělují zájemci o získání vlastní zahrádky. A některá města na tyto argumenty slyší a snaží se najít lokality vhodné pro vybudování zahrádek.

„Zájem o zahrádkaření evidujeme stále velký. Přemýšlíme, kde bychom nové zahrádkářské kolonie vybudovali, ale není to úplně jednoduché,“ sdělila starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Město má v současné době vytipovány čtyři lokality, kde by bylo reálné kolonie v budoucnu vybudovat. „Předpokládáme, že tyto místa rozparcelujeme a poté nabídneme ke koupi formou obálkové metody. Musíme ale lokality vyřešit v souladu s územním plánem, vybudovat přístupové cesty a rádi bychom tam také dovedli minimálně vodovod,“ pokračuje dále starostka Sokolova, která ale nechtěla blíže zmiňované lokality specifikovat.

Nově by tak v Sokolově mohlo vzniknout několik desítek nových zahrádek. Ani by ale asi úplně neuspokojilo současný zájem. „Poptávka po zahrádkách je velká a po koronaviru se ještě zvýšila,“ dodala Renata Oulehlová.

Podobné plány na vybudování nových zahrádkářských kolonií mají i v některých dalších městech. „Máme vytipovány dvě lokality za městem u Paposu, kde bychom nové kolonie rádi vybudovali. Nejprve ale musíme nakoupit pozemky,“ sdělil starosta Ostrova Jan Bureš (ODS) s tím, že by v každé lokalitě mohlo vzniknout až 80 nových zahrádek, o které je v Ostrově také velký zájem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky zahrádkaření, Sokolov, Ostrov, kolonie, Renata Oulehlová, ANO 2011, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o zahrádkaření je stále velký, v Sokolově zvažují hned několik kolonií  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.