Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve druhém kole plně podporuji Petra Pavla. Je potřeba spojit síly, aby byla republika v dobrých rukou, říká Pavel Fischer

V minulých prezidentských volbách po prvním kole třetí, nyní čtvrtý. U senátora Pavla Fischera však zklamání nepřevládá, na výsledcích vidí i pozitivní momenty. Pro druhé kolo už vyjádřil plnou podporu Petru Pavlovi a vyzývá ke spojení sil proti Andreji Babišovi.

Je rozhodnuto. Do druhého kola prezidentských voleb postoupili bývalý představitel české armády a NATO Petr Pavel a předseda ANO a expremiér Andrej Babiš. Po sečtení téměř všech okrsků je dělí nejmenší rozdíl hlasů v dosavadních prvních kolech...

Pane senátore, pojďme zhodnotit váš volební výsledek. Čtvrté místo, necelých sedm procent, necelých 400 tisíc hlasů. Nepřevládá zklamání?
Já jsem šel do voleb s jasným politickým programem. Jsem rád, že jsem o něm mohl mluvit s tolika občany, najezdil jsem desetitisíce kilometrů. A zároveň jsem viděl, že se řada těchto témat dostala do úst mých protikandidátů a osvojují si je. Jsem tomu vlastně rád, protože se politická debata posouvá k tomu, co považuji za podstatné. Z tohoto pohledu to beru jako mimořádný výsledek. S prezidentskými volbami před pěti lety bych to ale s dovolením nesrovnával.

Změnil byste něco na své kampani? Bylo něco, co vám uškodilo nebo naopak pomohlo?
Samozřejmě si kladu otázku, co jsem mohl udělat jinak. Jako zásadní věc mi ale přijde rozdělování kandidátů na dvě kategorie. Česká republika by měla mít tak nastavená pravidla, že nedojde k vytvoření dvou kategorií, protože potom by se mohlo zdát, že jsou zde dvě kategorie občanů, ty ale já neznám. To je manipulativní a pro křehkou demokracii hodně nebezpečné. Další věci si ještě musím vyhodnotit.

Co výsledky voleb v globálu? Jakou zprávu o stavu společnosti dávají?
To nevím. Musíme se podívat, jaký typ voličů v jakých lokalitách volil a čísla v jednotlivých obcích zanalyzovat. Tím zatím nedisponuji. Jako pozitivní ale vnímám volební účast a slabší výsledek Jaroslava Bašty, který chtěl vystupovat proti Ústavě a zákonům České republiky. To jsou vlastně dobré zprávy.

Na tiskové konferenci jste jasně deklaroval podporu Petru Pavlovi ve druhém kole. Jak bude vypadat?
Svoji konkrétní roli v jeho podpoře si musím vyjasnit po debatě s jeho volebním týmem. Já nabízím svoji politickou zkušenost a témata, které dávají odpověď na potřeby České republiky v 21. století. Každopádně je potřeba spojit síly, aby budoucnost republiky byla v dobrých rukou, a to podle mého Andrej Babiš není.  

Jak budete svoji podporu koncipovat? Co očekáváte od následujících dvou týdnů před druhým kolem voleb?
Volby skutečně skončí až za čtrnáct dní a to je dlouhá doba. Očekávám tvrdý souboj. Je tak velmi důležité spojit síly, oslovit voliče kandidátů, kteří nepostoupili do druhého kola a postavit Babišovi silného protikandidáta. Jsem ochoten přiložit ruku k dílu.

Ohodnoť článek

Štítky rozhovor, Pavel Fischer, prezidentské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve druhém kole plně podporuji Petra Pavla. Je potřeba spojit síly, aby byla republika v dobrých rukou, říká Pavel Fischer  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.