Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VOLBY 2022: Volby v Sokolově vyhrálo ANO, má 11 mandátů, druzí jsou Společně pro Sokolov

Komunální volby v Sokolově vyhrálo opět ANO, získalo 11 mandátů v zastupitelstvu, které má 27 členů. Druzí skončili Společně pro Sokolov se současným místostarostou Janem Pickou se čtyřmi mandáty. Třetí SPD bude mít čtyři zastupitele. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na volby.cz. Voleb se zúčastnilo 34,27 procenta voličů.

Čtvrté Hnutí pro město Sokolov má čtyři mandáty, tři zastupitele bude mít na pátém místě STAN. Šestá je Radnice Středu s jedním mandátem.

V čele hnutí ANO je velitel městské policie a současný radní Petr Kubis. Kubis není v politice nováčkem, před dvěma lety nahradil ve funkci hejtmana Karlovarského kraje Janu Mračkovou Vildumetzovou, která se vzdala postu kvůli těhotenství.

"Jsme rádi, ale všichni víme, co nás čeká, nebude to asi lehké období. Co se týče dalšího vyjednávání, budeme jednat určitě se všemi, kteří se dostali do zastupitelstva. Věřím, že po volbách sundají všichni trika a začnou pracovat," řekl Kubis. V následujících čtyřech letech chce hnutí pokračovat ve své práci, zaměří se na transformaci uhelného regionu, problematiku odlivu mladých lidí či nedostatku lékařů v regionu.

V Sokolově těsně před volbami panovala napjatá atmosféra. Současný místostarosta Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov) podal trestní oznámení kvůli příspěvku na facebooku, který podle něj označil průběh voleb za předem zmanipulovaný. Na sociálních sítích i na plakátech vylepených po městě se objevovala také kritika na současné vedení města.

V minulých komunálních volbách v roce 2018 v Sokolově vyhrálo rovněž ANO se ziskem 23,9 procenta hlasů a sedmi mandáty v 27členném zastupitelstvu. Za ním skončilo Hnutí pro město Sokolov s 19,54 procenta hlasů a šesti mandáty. Na třetím místě skončilo ČSSD s 14,92 procenta hlasů a čtyřmi křesly v zastupitelstvu. Koalici vytvořilo ANO, Hnutí pro město Sokolov a ČSSD. V končícím zastupitelstvu má většinu 16 hlasů. V čele města stojí od roku 2018 starostka Renata Oulehlová za ANO. Ta se ale rozhodla ponechat si pouze funkci poslankyně.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/společněprosokolov

Štítky ČR, volby, obce, Sokolov, ANO 2011, komunální volby, Jan Picka, Svoboda a přímá demokracie, Petr Kubis, Starostové a nezávislí, ČSSD, Jana Mračková Vildumetzová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Volby v Sokolově vyhrálo ANO, má 11 mandátů, druzí jsou Společně pro Sokolov  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.