Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2022: Volby v Chebu vyhrálo ANO, má 11 mandátů, druhá je Volba pro město

Komunální volby v Chebu vyhrálo v nynějších obecních volbách hnutí ANO, které získalo 11 mandátů v zastupitelstvu, o 29 členech. Druhá skončila Volba pro město (VPM) se sedmi mandáty. Třetí SPD bude mít tři zastupitele. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na volby.cz. Voleb se zúčastnilo 35,22 procenta voličů.

Čtvrtá Koalice pro Cheb (KDU+TOP 09) má tři mandáty, tři zastupitele bude mít na pátém místě Volba pro kraj. Šestá je ODS se dvěma mandáty.

V posledních komunálních volbách v roce 2018 v Chebu drtivě vyhrála Volba pro město (VPM), která získala 45,21 procenta všech hlasů. To znamenalo 17 křesel ve 30členném zastupitelstvu. Ačkoli mohla VPM bezproblémově vládnout sama, po volbách nabídla účast v koalici i dalším stranám. V radě tak sedí i zástupci Hnutí 2018, Pirátů a Koalice pro Cheb. ANO bylo před čtyřmi lety druhé, třetí skončila KSČM. V čele města stojí celé čtyři roky starosta Antonín Jalovec z VPM, i oba místostarostové jsou z vítězné VPM.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ANO

Štítky ČR, volby, obce, Cheb, Volba pro město, ANO 2011, komunální volby, Svoboda a přímá demokracie, TOP 09, ODS, Česká pirátská strana, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Volby v Chebu vyhrálo ANO, má 11 mandátů, druhá je Volba pro město  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.