Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2021: Volby v Karlovarském kraji vyhrálo ANO před Spolu

Volby do Sněmovny v Karlovarském kraji vyhrálo ANO, získalo 33,06 procenta hlasů. Na druhém místě je koalice Spolu, má 20,22 procenta. Třetí PirSTAN dostali 14,23 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledků sněmovních voleb na www.volby.cz. Voleb se v kraji zúčastnilo 57,10 procenta voličů.

Čtvrtá SPD získala 12,76 procenta hlasů. Pátá Přísaha má 4,94 procenta hlasů. Šestá skončila ČSSD, má 3,78 procenta hlasů. Sedmou KSČM volilo 3,41 procenta voličů.

V Karlovarském kraji letos bojovalo o hlasy voličů 17 stran a hnutí. Před čtyřmi lety kandidovalo 21 subjektů. Tehdy zvítězilo hnutí ANO, které získalo 35,42 procenta hlasů. Za ním se umístila SPD s 12,47 procenta hlasů a na třetím místě byli Piráti, kteří měli 10,04 procenta hlasů. Tyto strany si pak rozdělily pět křesel za Karlovarský kraj ve Sněmovně, ANO získalo tři poslance, po jednom pak SPD a Piráti. Pětiprocentní hranici v Karlovarském kraji překročila ještě ODS s 8,83 procenta hlasů, KSČM s 8,15 procenta hlasů a ČSSD s 6,98 procenta hlasů. K volbám před čtyřmi lety přišlo v Karlovarském kraji 52,11 procenta voličů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK/Michal Kamaryt

Štítky ČR, volby, sněmovna, Karlovarský, Karlovarský kraj, ANO 2011, SPOLU, Svoboda a přímá demokracie, Piráti a Starostové, ČSSD, KSČM, Česká pirátská strana, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Volby v Karlovarském kraji vyhrálo ANO před Spolu  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.