Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Pro volební průkazy si v Karlovarském kraji chodí stovky lidí

Stovky lidí požádaly předem písemně a další stovky lidí si chodí osobně pro voličské průkazy ve velkých městech v Karlovarském kraji. Průkazy umožňují volit v kterékoli volební místnosti v Česku i v zahraničí, nejen v místě trvalého bydliště. Voličské průkazy mohou lidé získat do 6. října, musí si ale pro ně už jen osobně.

„Poštou jsme obdrželi 285 žádostí o voličské průkazy, osobně požádalo dalších 365 lidí. Lidé chodí a žádají o průkazy, takže je pravděpodobné, že do konce pracovní doby jich vydají i přes 400," řekl mluvčí magistrátu v Karlových Varech Jan Kopál. Podobně i v Chebu je o průkazy zájem. Jen do dnešního dopoledne jich městský úřad vydal téměř 240. Lhůta pro podání žádosti o voličský průkaz osobně končí 6. října v 16:00.

Při letošních volbách do Poslanecké sněmovny budou moct znovu volit i lidé, kterým byla nařízena karanténa nebo izolace. Hlasovat mohou v takzvaných drive-in stanovištích z auta, a to 6. října od 8:00 do 17:00. V Karlovarském kraji budou tato stanoviště pro obyvatele okresu Karlovy Vary v areálu Krajského úřadu Karlovarského kraje, pro voliče z okresu Sokolov v areálu Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje u Sokolova a voliči z Chebska mohou z auta hlasovat v areálu nemocnice Cheb.

Ti, kdo nemohou přijet autem, si mohou požádat i o hlasování do přenosné volební schránky,s níž za lidmi v individuální karanténě přijdou speciálně vybavení volební komisaři. O zajištění tohoto způsobu hlasování je možné požádat pouze telefonicky, a to v pracovní dny v úředních hodinách krajského úřadu do 7. října do 20:00. Voliči budou o novém složení dolní komory Parlamentu rozhodovat 8. a 9. října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, správa, Karlovarský kraj, voličský průkaz, Česko, Karlovy Vary, Cheb, Poslanecká sněmovna ČR, Sokolov, Parlament České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro volební průkazy si v Karlovarském kraji chodí stovky lidí  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.