Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí potvrdit posun dopředu a postoupit do čtvrtfinále

Hokejisté Karlových Varů vstoupí do nové extraligové sezony s posíleným kádrem a cílem postoupit do čtvrtfinále play off. Západočeský klub před rokem změnil majitele, kteří nadcházející extraligový ročník považují za první, před níž měli reálnou šanci zasáhnout do složení týmu a fungování organizace.

„Čeká nás šestadvacátá sezona v extralize, ale pro nás jako nové zástupce managementu a vlastnické struktury je to sezona první. Osobně ji považuji za nesmírně důležitou. Mělo by se ukázat, zda se projeví to, co jsme se snažili propsat do klubu, a jestli ho posuneme dopředu směrem, kterým si přejeme," řekl jednatel klubu Daniel Tobolka na tiskové konferenci. „Jestli Energii začneme táhnout nahoru," podotkl.

Tobolka se stal společně s Dušanem Šenkyplem majitelem klubu loni a postupně změnili management, posílili realizační tým "áčka" a před sezonou i hráčský kádr. Navíc navázali úzkou spolupráci s prvoligovým Sokolovem. „Myslím si, že posily, které jsme přivedli, jsou skutečnými posilami. Zejména na brankářském postu. A získali jsme i dva cizince, kteří se nám v přípravě zdáli být velice dobří," poukázal Tobolka na brankáře Dominika Frodla a útočníky Iikku Kangasniemiho a Lukase Zetterberga.

I proto Energie věří, že bude v sezoně úspěšnější než v minulosti. „Očekávání bych rozdělil na dvě sekce. V základní části bychom rádi hráli v první polovině tabulky, do sedmého osmého místa. Pro play off jsme si řekli, že milníkem úspěchu je pro nás postup do čtvrtfinále. To jsou, myslím, reálné cíle," řekl jednatel klubu. Přes čtvrtfinále se Karlovy Vary dostaly naposledy v roce 2009, kdy získaly historický titul. V posledních třech letech vypadly vždy v předkole play off.

Západočeši v přípravě odehráli devět zápasů a prohráli jen jednou, hned na úvod po nájezdech v Mladé Boleslavi. Poté osmkrát vyhráli. Trenér David Bruk tomu ale nepřikládá důležitost.

„Výsledky nás nezajímaly, nás zajímala hra. Potřebovali jsme získat data ze zápasů, abychom věděli, kde je to dobré a kde nás trošku tlačí bota. Soutěž začíná v pátek a nelze srovnávat přípravu s ostrým startem do extraligy, tam nás to teprve svlékne donaha," podotkl Bruk. Karlovy Vary se v pátek představí na ledě Vítkovic.

Za důležité nepovažoval ani skutečnost, že Energie inkasovala v přípravě maximálně dva góly v jednom utkání. „Obranná hra dobrá nebyla, data, které jsme sbírali, nám ukázala jiná čísla, než byly výsledky," řekl Bruk a poukázal i na skutečnost, že výsledky před sezonou ovlivňuje i to, v jaké fázi přípravy tým je a s kterými hráči nastupuje. Například Západočeši nastoupili jen dvakrát v kompletním složení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, sezona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí potvrdit posun dopředu a postoupit do čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.