Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Opory zůstávají. Hokejový Sokolov si pojistil Kverku, Tomiho i kapitána Rohana

Hokejový Sokolov po historicky nejúspěšnější sezoně v klubové historii nezahálí a chystá se na nový ročník první hokejové ligy. V nové sezoně se tým Martiny Štrby bude spoléhat na tradiční opory týmu, se kterými klub prodloužil smlouvy. Černožlutý dres navlékne znovu kapitán Tomáš Rohan, Jaromír Kverka nebo Vojtěch Tomi.

Letošní semifinalista první ligy začal s budováním kádru na novou sezonu ihned po vyřazení z play-off, v němž podle jihlavské Dukle. Klub oznámil, že na západě Čech bude pokračovat trenér Martin Štrba. Nové smlouvy se následně dočkali i tahouni z minulého ročníku. Nejprve se kontraktu dočkal kapitán Tomáš Rohan. Následovaly podpisy Františka Klejna, lídra produktivity Jaromíra Kverky a naposledy nejlepšího střelce Sokolova Vojtěcha Tomiho.

Vojta Tomi patřil k našim klíčovým hráčům. Prosazoval se střelecky a týmu pomáhal i svou bojovností a důrazem. Navíc skvěle zapadl mezi ostatní kluky v kabině, proto jsme velmi rádi, že došlo k dohodě o prodloužení smlouvy. Další dva roky tak bude Vojta působit v Sokolově,“ uvedl Martin Štrba, sportovní manažer Baníku a trenér A-týmu.

Tomi patří mezi odchovance Vítkovic, v jejichž dresu nastřádal 101 extraligových zápasů. Před minulou sezonou ale opustil sever Moravy a zamířil na zkušenou na západ Čech, kde se zařadil mezi hlavní opory týmu. V základní části nastřílel 17 gólů a další tři přidal v play-off. Smlouvu dostal na dva roky. 

Sokolov mi nabídl nejlepší podmínky. Klub je na vysoké úrovni, ať se jedná o zázemí, které si myslím, že patří mezi top, ale také v jednání s hráči, které je vždy férové. Dalším hlavním faktorem pro prodloužení smlouvy je parta kluků, kterou v Sokolově máme. Asi pár z nich odejde, ale myslím si, že jádro týmu je opravdu parádní, a to samé platí o realizačním týmu, který se o nás stará. Nebudu přehánět, když řeknu, že mnoho týmů by se v tomhle od Sokolova mohlo učit,“ uvedl na klubovém webu Tomi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hc-sokolov.cz

Štítky Sokolov, hokej, Smlouvy, Soupiska, HC Baník Sokolov, Tomáš Rohan, Jaromír Kverka, Vojtěch Tomi, Martin Štrba, Česko, HC Dukla Jihlava, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opory zůstávají. Hokejový Sokolov si pojistil Kverku, Tomiho i kapitána Rohana  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.