Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Extraligová legenda ohlásila konec kariéry, klubové tričko ale bude oblékat i nadále

Když se mezi hokejovými příznivci v Karlových Varech řekne číslo 34, každému se vybaví jméno Václav Skuhravý. Vysoký útočník, který se stal na západě Čech legendou, se rozhodl ukončit hráčskou kariéru. V extralize odehrál neuvěřitelných 1001 zápasů a barvy Energie hájil dlouhých 19 sezon.

„Venca je to pro mě unikátní hráč, výborný člověk a osobnost, která se naprosto nesmazatelně zapsala do historie našeho klubu. Nebojím se ho přirovnat už teď k legendárním hráčům, jakými byli Jiří Feureisl, Václav Šinágl, Josef Koller, Václav Freiberg, Franta Potužák nebo Josef Martinovský,“ přirovnal Skuhravého k největším legendám klubu jeho majitel Karel Holoubek.

Václav Skuhravý odehrál první extraligové utkání za Karlovy Vary už v sezoně 1998/1999. Nyní je držitelem mnoha klubových rekordů a v nejvyšší české soutěži nasbíral 487 bodů za 218 branek a 269 asistencí. V hokeji zažil téměř vše. Vyhrál extraligu, zahrál si na mistrovství světa, sestoupil se svým klubem z nejvyšší soutěže, aby se zase mezi elitu vrátil. S klubem si zahrál legendární Spengler cup a chce mu pomáhat i nadále.

„Václav Skuhravý se stane nedílnou součástí vedení klubu a zapojí se do veškerého kolektivního rozhodování HC Energie Karlovy Vary ať už v oblasti sportovní, finanční, provozní i personální. Bude se intenzivně angažovat jako projektový manažer klubu na projektech – program hráčského rozvoje nejtalentovanějších hráčů naší akademie, dále na projektu speciálních tréninků dovedností mladých hráčů. Zároveň povede jako hlavní trenér kategorii dorostu U16 a bude působit jako asistent trenéra extraligového dorostu u kategorie U17. Vedení klubu se také s Vaškem dohodlo na tom, že se zapojí do spolupráce s marketingovým a obchodním oddělením za účelem pomoci získávání prostředků do rozpočtu klubu v oblasti sponzorství a zajištění reklamních partnerů,“ uvádí klubový web k dalšímu účinkování dnes již bývalého kapitána.

A radost z jeho setrvání a věrnosti klubu, i po ukončení hráčské kariéry vyjádřil i Karel Holoubek.

„Ze společného sezení s Vencou mám výborný dojem, Vašek má obrovskou chuť učit se novým věcem a intenzivně se zapojit do nové práce v klubu. Je to veliký varský srdcař a pro nás muž, který má v našem klubu do budoucna velkou perspektivu,“ dodal majitel klubu pan Karel Holoubek s tím, že si vedení klubu velice váží všeho, co Václav Skuhravý naprosto nezpochybnitelně pro karlovarský klub doposud udělal.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, Energie, Václav Skuhravý, kariéra, HC Energie Karlovy Vary, Česko, Jiří Feureisl, Václav Šinágl, Josef Koller, Mistrovství světa v ledním hokeji, Spenglerův pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligová legenda ohlásila konec kariéry, klubové tričko ale bude oblékat i nadále  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.