Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Peníze určené pro fotbalovou akciovku dostane její nástupce

Vedení Sokolova bude podporovat nástupce akciové společnosti, která ve městě zajišťovala druholigový fotbal. Nově vzniklá společnost s ručením omezením dostane 450 000 korun, které jsou na fotbal v rozpočtu města plánované.

„V Sokolově skončí druhá liga. Vedení akciové společnosti FK Baník Sokolov avizovalo, že nebude dále pokračovat v činnosti a jeho nástupcem bude FK Baník Sokolov 1948, s. r. o.,“ uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS).

Vedení města tak muselo rozhodnout o přesunu peněz z akciové společnosti na jejího následníka. Peníze se dají použít na chod A-týmu, nesmí z nich být ale vypláceny mzdy hráčům.

„Jednalo se tedy pouze o jednoduchou účetní operaci. Naší snahou je zachování minimálně České fotbalové ligy v Sokolově. Na tu je totiž navázána sportovní akademie mládeže, kterou samozřejmě ve městě chceme a kterou může provozovat pouze klub hrající minimálně zmíněnou ČFL,“ pokračuje dále místostarosta.

Na akademii přispívá město necelými čtyřmi a půl miliony korun, ale v letošním roce se přepokládá, že nebude vzhledem k pandemii vyčerpána celá částka. „Dále očekáváme i určité výpovědi z administrativních prostor klubu a možná i pronájmů hřišť, protože se přeci jen jedná o nižší soutěž a konec profesionálního fotbalu,“ doplňuje starosta města Renata Oulehlová (ANO) s tím, že tým ČFL určitě nebude využívat vše, co využíval tým hrající druhou ligu.

„Chceme pomoci se stabilizací nového subjektu a zachováním fotbalu ve městě, včetně kvalitní přípravy mládeže ve sportovním centru,“ dodala starostka s tím, že klub platí zhruba 800 000 korun za pronájmy hřišť a zázemí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto fk banik sokolov

Štítky fotbal, druhá liga, Baník Sokolov, dotace, ČFL, FK Baník Sokolov, peníze, akcie, Česká fotbalová liga, Karel Jakobec, ODS, Renata Oulehlová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze určené pro fotbalovou akciovku dostane její nástupce  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.