Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Výstavbu hřiště u KV Areny zkomplikovaly průtahy ve výběrovém řízení. Město by mohlo přijít o dotaci

Výstavbu hřiště u KV Areny v Karlových Varech zkomplikovaly průtahy ve výběrovém řízení, kvůli kterým může město přijít o dotaci. Přípravy rekonstrukce hřiště v karlovarské místní části Drahovice naproti tomu zatím pokračují podle plánu a s přestavbou by se mohlo ještě letos začít. Obě investice do sportovišť město podmiňuje získáním dotace z Národní sportovní agentury.

U KV Areny chce město postavit zhruba za 8,5 milionu korun menší víceúčelové hřiště na nevyužívané ploše vedle jedné z hal. Mělo by sloužit jak veřejnosti, tak hlavně klubům, aby se například mohli hráči před zápasy roztrénovat. Město chtělo se stavbou začít už letos, ale vznikly komplikace. "Došlo k tomu, že se přihlásilo hodně zájemců, což by nebylo špatně, ale bohužel vítěz i druhý v pořadí po přezkoumání zadavatele nesplnili všechny podmínky. Oni se proti tomu odvolali. Tím se ten proces neuvěřitelně protáhnul a my jsme nestihli do 6. května na Národní sportovní agenturu dodat vítěze zakázky včetně rozpočtu, což je základní podmínka pro to, dotaci získat," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Ve výsledku se vítězem soutěže podle něj stal až v pořadí třetí zájemce o zakázku. Nicméně je už málo pravděpodobné, že by město kvůli zpoždění dotaci z aktuální výzvy agentury získalo. Bude se ale snažit přihlásit projekt do některé z dalších výzev zřejmě na podzim.

Nadějněji vypadá šance na vybudování hřiště v Drahovicích v areálu fotbalového stadionu Slavie Karlovy Vary. Tam by město chtělo vybudovat menší hřiště s umělou trávou hlavně pro sportování dětí. Odhadované náklady mají být okolo 20 milionů korun. V tomto případě už projekt postoupil do druhého kola žádostí o dotace z Národní sportovní agentury.

Kromě těch dvou projektů, u kterých město žádá o dotace, se obnovy dočká i hřiště u Základní školy Krušnohorská. Vedle atletického oválu a sektorů pro atletické disciplíny zde město vybuduje víceúčelové plochy a hřiště pro fotbal, pétanque, streetball a další míčové hry, přibudou i sestavy prvků pro workout a lanová prolézačka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky stavba hřiště, multifunkční hřiště, rekonstrukce hřiště, hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavbu hřiště u KV Areny zkomplikovaly průtahy ve výběrovém řízení. Město by mohlo přijít o dotaci  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.