Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Špičky světového triatlonu míří do Varů, na start se postaví mistři světa i olympionici

Nejnabitější startovní pole v historii. Touto větou by se dal shrnout závod, který míří do lázeňského města. Od 11. do 13. září zde poměří své síly ti nejlepší z nejlepších. Počet diváků podél trati nebude nijak regulován, měli by si však připravit roušky.

CITY TRIATHLON Karlovy Vary patří svou unikátní tratí mezi nejkrásnější závody sezóny. Však také ročně lákají tisíce diváků. Pokud jde o závody Světového poháru, jedná se teprve o druhý závod v kalendáři Mezinárodní triatlonové unie po koronavirové pauze.

Situaci v Česku sledují a také na jejím základě každý měsíc vydávají manuál pro pořadatele, který má striktní požadavky. Mohu říct, že jsou mnohem přísnější než současná vládní opatření,“ popisuje ředitel závodu Vladimír Malý.

Počet diváků regulován nebude, musí mít však roušky

Závodníci, pořadatelé i diváci se tak musí smířit a respektovat nutná opatření. „Budeme mít roušky nejen v budovách, ale také venku, při vstupu do všech zón budou desinfekce, depo se bude pravidelně dezinfikovat, odděleny budou vchody a východy do jednotlivých zón, nebudeme mít hromadné transfery pro závodníky, ale budeme je převážet v menších autech. Také slavnostní vyhlášení bude mít upravený průběh,“ vysvětluje Malý.

Prostory pro diváky budou otevřené a bez vstupného. Výjimkou však bude tribuna v cílové rovince, kde budou muset dodržovat povinné rozestupy. Roušky by měli mít na sobě závodníci, pořadatelé, rozhodčí a především diváci.

Světová účast

Koronavirová pandemie s sebou nesla i řadu zrušených závodů, i proto bude startovní listina triatlonu v lázeňském městě tak nabitá. „Doufali jsme, že po dlouhé pauze budou mít triatlonisté hlad po závodech a budou mít zájem přijet, v tak nabité pole jsme ale ani nedoufali,“ říká ředitel závodu.

Na startu se objeví například dvojnásobný olympijský medailista Jonathan Brownlee, aktuální mistři světa Vincent Luis a Katie Zaferesová, bývalá dvojnásobná mistryně světa Flory Duffyová či světový rekordman ve středním triatlonu Kristian Blummenfelt.

Na start se budou moci postavit také závodníci ze zemí, jejichž občané mají v tuto chvíli vstup do Česka zapovězený. „Potřebují ale negativní test na COVID-19 ze země, ze které do Česka poletí. Následně musí podstoupit další test po příletu, po jehož vyhodnocení už se budou moci po Česku volně pohybovat. Musejí mít také zvací dopis od Národní sportovní agentury, který pro ně ve spolupráci s Českou triatlonovou asociací zajistíme. A poslední podmínkou je jejich pojištění proti následkům onemocnění COVID-19,“ dodává Vladimír Malý.

Samotné závody si vyžádají taky několik dopravních omezení. Kterých lokalit se to bude týkat naleznete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto citytriathlon.cz

Štítky triatlon, citytriathlon, Karlovy Vary, sport, závody, rouška, Česko, Vladimír Malý, olympijské hry, Národní sportovní agentura, Jonathan Brownlee, Kristian Blummenfelt, Katie Zaferes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičky světového triatlonu míří do Varů, na start se postaví mistři světa i olympionici  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.