Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na triatlon v Karlových Varech míří mistři světa i medailisté z Olympiády

Triatlonový závod Světového poháru v Karlových Varech bude mít příští měsíc hvězdné obsazení. Ve startovní listině jsou také olympijští medailisté Jonathan Brownlee a Javier Gómez nebo úřadující mistři světa Vincent Luis a Katie Zaferesová. Česká jednička Vendula Frintová bude usilovat o vítězný hattrick. Lázeňské město největší tuzemskou triatlonovou akci roku přivítá od 11. do 13. září.

Mezi triatlonisty vzrostl zájem o závody i kvůli přestávce způsobené koronavirovou pandemií. "Týden před námi se koná velmi prestižní závod série mistrovství světa v Hamburku, odkud se osmdesát procent závodního pole přesune k nám do Karlových Varů. Doufali jsme, že po dlouhé pauze budou mít triatlonisté hlad po závodech a budou mít zájem k nám přijet, v tak nabité pole jsme ale ani nedoufali," uvedl ředitel závodu Vladimír Malý v tiskové zprávě.

Držitel olympijského stříbra a bronzu Brit Brownlee ve Varech triumfoval v roce 2016, španělský pětinásobný mistr světa Gómez zase o dva roky později vyhrál triatlonový závod v Praze. Vedle nich potvrdili účast například trojnásobný světový šampion Španěl Mario Mola nebo rekordman na střední trati Nor Kristian Blummenfelt. Z českých závodníků figuruje ve startovní listině Jan Čelůstka.

"V mnoha případech máme účast potvrzenou nejen od jednotlivých národních asociací, ale také od samotných závodníků," konstatoval Malý.

Také Frintová bude mít větší konkurenci než v minulých letech. O prvenství vedle náchodské rodačky budou usilovat například světová jednička Američanka Zaferesová, dvojnásobná světová šampionka Flora Duffyová z Bermud nebo loňská dvojka a bývalá mistryně Evropy Britka Jessica Learmonthová. Představí se i další Češky Iveta Fairaislová, Petra Kuříková a Tereza Zimovjanová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto citytriathlon.cz

Štítky Triatlon, závod, Karlovy Vary, sport, olympijské hry, Javier Gómez, Jonathan Brownlee, Katie Zaferes, Vendula Frintová, Vincent Luis, Vladimír Malý, Hamburk, Mario Mola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na triatlon v Karlových Varech míří mistři světa i medailisté z Olympiády  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.