Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Podvodník se vydával za britského lékaře. Zamilovanou ženu hravě obral o desítky tisíc korun

Jako lékař z Anglie se představil a začátku července letošního roku neznámý muž, který kontaktoval na chatovací aplikaci sedmačtyřicetiletou ženu z Karlovarska. Nejprve si spolu měli psát o běžných věcech, poté měl ženě vyznat lásku. Ve finále ji ale podvodník jako obvykle obral o desítky tisíc korun.

„Na důkaz toho, že ženu miluje, měl cizinec odeslat balík z Londýna. Poškozené ženě následně přišel email, ve kterém si přepravní společnost vyžádala zaplacení za přepravu balíku z Anglie do České republiky. Žena částku několik desítek tisíc uhradila na cizí bankovní účet,“ popsal jednání podvodníka policejní mluvčí Jan Bílek.

Stejnou přepravní společností byla žena znovu požádána o uhrazení další finanční hotovosti spojené s přepravou, kterou také uhradila. Poté se ženě ozval z jedné z chatovacích aplikací muž, který jí předal telefonní číslo na kurýra, který jí bude balíček doručovat. Z uvedeného telefonního čísla poškozené na další chatovací aplikaci přišla zpráva, ve které ji kurýr vyzval k zaplacení finanční hotovosti. Žena finanční hotovost opět uhradila, kurýr jí ale balíček nedoručil.

„Neznámý pachatel ženě způsobil škodu přibližně 70 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení Toužim ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny neznámému pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky falešný lékař, internetový podvod, okradená žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vydával za britského lékaře. Zamilovanou ženu hravě obral o desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.