Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

V prodejnách prodával oblečení ukradené z celních skladů po celé Evropě. Policie zabavila zboží za desítky milionů

Karlovarští kriminalisté stíhají dvaatřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti. Podle nich v prodejnách ve Varech a Chebu prodával kradené oblečení. Policie mu zabavila zboží za celkem 38 milionů korun.

„Obviněný cizinec měl během tohoto roku převzít na území Karlovarského kraje luxusní textilní zboží prestižních značek. Jednat se mělo o tisíce kusů oblečení různých značek, o kterém věděl, že pochází z trestné činnosti a bylo odcizeno z celních skladů v několika evropských zemích a následně dovezeno právě do České republiky,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Stíhaný muž pak zboží prodával ve svých prodejnách v Karlových Varech a v Chebu.

Policisté kromě stíhaného muže zadrželi další tři osoby. „Při samotné realizaci kriminalisté zajistili textilní zboží v hodnotě přibližně 38 milionů korun. Vyšetřování všech čtyř cizinců probíhá na svobodě,“ dodal mluvčí.

„Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se případem i nadále usilovně zabývají a není vyloučeno, že u dvaatřicetiletého cizince dojde k rozšíření trestního stíhání či že dojde k obvinění dalších osob. V případě prokázání viny hrozí dvaatřicetiletému cizinci trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky textil, oblečení, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prodejnách prodával oblečení ukradené z celních skladů po celé Evropě. Policie zabavila zboží za desítky milionů  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.