Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Policie v Sokolově bude přísněji trestat špatné parkování

Parkování u křižovatek, na nástupních plochách Integrovaného záchranného systému, na chodnících nebo zeleni. To jsou časté přestupky, kterých se řidiči v Sokolově dopouštěli. Policisté se proto rozhodli se na špatné parkování zaměřit v rámci preventivní akce.

Preventivní akce zaměřená na správné parkování se zúčastnila městská i státní policie v Sokolově. Kontrolovali okolí křižovatek, kde řidiči často nedodržují zachování volného třímetrového prostoru. „Tím snižují přehlednost v dopravě, a tím zvyšují riziko vzniku nehod,“ uvedlo město Sokolov v tiskové zprávě.

Policisté se zaměřili také na nástupní plochy Integrovaného záchranného systému, jejichž blokování může v případě zásahu zpomalit záchranné složky, a na parkování na chodnících a v zeleni.

Nyní strážníci řešili přestupky domluvou nebo pokutou, ani to ale na některé řidiče neplatilo. Podle města je tedy nutné přijmout přísnější opatření. V případech, kdy bude vozidlo tvořit překážku v provozu nebo bude stát na vyhrazeném parkovišti, může dojít i k odtahu.

„Zpřísněním postihů za špatné parkovaní nechceme jen trestat, ale hlavně předcházet situacím, které by mohly ohrozit bezpečnost a plynulost dopravy. Proto jsme také v předchozích letech ve městě vybudovali několik set nových parkovacích míst, která mohou řidiči bezplatně využívat. Jedná se třeba o parkoviště v ulicích Vítězná nebo Mánesova. Letos přibudou další velká parkoviště u vlakového nádraží nebo v areálu Bohemia,“ uzavírá starosta Sokolova Petr Kubis (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Sokolov

Štítky parkování, policie, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Sokolově bude přísněji trestat špatné parkování  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.