Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Výbuch plynu rozmetal garáž a tlaková vlna poškodila dům. Při explozi se zranila jedna žena

Výbuch unikajícího plynu zcela zdemoloval objekt garáže a přístavku u rodinného domu v Křižovatce na Chebsku, ve které byl i zaparkovaný osobní automobil. Z tlakové lahve unikal do prostoru garáže propan-butan, po následné iniciaci došlo k explozi nahromaděného plynu. Při výbuchu se zranila jedna žena, kterou trosky částečně zavalily.

„Lékař záchranné služby rozhodl o leteckém transportu, hasiči tak zajistili prostor pro přistání vrtulníku. Zároveň hasiči provedli důkladný průzkum místa události, zda se zde nenachází nějaká další osoba. Výbuch zcela zničil garáž, tlaková vlna poškodila i vedle stojící rodinný dům,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal.

Přivolaný statik zakázal vstup do poškozeného objektu garáže a nařídil odstranění zbytku zasaženého objektu. Příčina výbuchu se vyšetřuje, odhadnutá škoda je půl milionu korun. Padající části zdiva poškodily i automobil v garáži. U události zasahovalo pět jednotek hasičů.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky výbuch, zdemolovaný dům, unikající plyn, tlaková lahev

Výbuch plynu rozmetal garáž a tlaková vlna poškodila dům. Při explozi se zranila jedna žena  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.