Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Muž nabízel zastřešení bazénů a pergol. Přišel si na více než 300 tisíc, práce ale neprovedl

Až pět let vězení hrozí pětačtyřicetiletému muži z Karvinska, který podle policie nabízel na několika internetových portálech zastřešení bazénů a pergol. Službu si u něj objednalo minimálně osm lidí, kteří muži zaplatili více než 300 tisíc korun. Nabízené služby se ale nedočkali.

Pětačtyřicetiletý muž z Karvinska měl podle policie od ledna letošního roku nabízet na různých internetových portálech a sociálních sítích zastřešení zahradních bazénů, pergol a dalšího zahradního vybavení. Na nabídku měla zareagovat minimálně osm lidí. 

„Po prvotní komunikaci vždy došlo k potvrzení objednávky a následně k uhrazení zálohové faktury na bankovní účet, který pětatřicetiletý muž osobám uvedl. Po několika týdnech či měsících kontaktovaly osoby, které objednávku uzavřely, pětatřicetiletého muže s tím, kdy budou objednané práce vykonány či kdy jim bude zboží dodáno. Nejdříve se měl pětatřicetiletý muž vymyšlenými legendami vymlouvat a poté přestal komunikovat úplně. Ani v jednom případě nevrátil finanční prostředky, objednané zboží nedodal a práce neprovedl," okomentoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Muž podle policie všechny poškozené uvedl úmyslně v omyl a způsobil škodu zhruba 320 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté proto zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání přečinu podvodu.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž z důvodu toho, že by mohl trestnou činnost opakovat, vzat do vazby," dodal Kopřiva. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, trestní stíhání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nabízel zastřešení bazénů a pergol. Přišel si na více než 300 tisíc, práce ale neprovedl  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.