Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pilot nepřežil pád větroně na Karlovarsku, tento týden je to už čtvrtá oběť letecké nehody

, aktualizováno 15. září 2023, 11:05

K obrovské tragédii došlo u obce Krásné Údolí nedaleko Toužimi na Karlovarsku, kde se ve čtvrtek odpoledne zřítil větroň. Čtyřiačtyřicetiletý pilot těžkým zraněním na místě podlehl. K nehodě vyjížděli hasiči, policisté i experti na vyšetřování příčin leteckých nehod.

„Ve čtvrtek krátce před sedmnáctou hodinou oznámil na linku 158 zaměstnanec letiště Ruzyně, že se jim přestal hlásit pilot větroně. Ten startoval do vzduchu za pomoci tažného letounu na letišti u Toužimi na Karlovarsku. Do pátrací akce po pohřešovaném větroni byli zapojeni policisté, vrtulník Letecké služby Policie České republiky a také vrtulník Armády České republiky. Krátce před osmnáctou hodinou se podařilo posádce vojenského vrtulníku havarovaný větroň vypátrat na poli u obce Odolenovice na Toužimsku," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Stroj měl spadnout na poli u Krásného Údolí. „Na místě již byla posádka vrtulníku se záchranáři. Lékař konstatoval u pilota smrtelná zranění. Hasiči zajistili místo nehody, na žádost vyšetřovatelů od policie a také ústavu pro zjišťování příčin leteckých nehod vyhledávali v okolí místa havárie trosky z letadla. V nočních hodinách se postarali o převoz vraku větroně," shrnul mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Tento týden v Česku zemřeli při nehodách malých letounů už čtyři lidé. V úterý dva muži nepřežili pád ultralightu v Tlusticích na Berounsku, stroj spadl na zahradu u rodinného domu, na níž nikdo nebyl. V úterý večer pak havaroval motorový paraglide na Frýdecko-Místecku. Šedesátiletý pilot při pádu z několika desítek metrů utrpěl těžká poranění, kterým na místě nehody podlehl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky letecké neštěstí, pád větroně, Toužim, letecká nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pilot nepřežil pád větroně na Karlovarsku, tento týden je to už čtvrtá oběť letecké nehody  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.