Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Do těžkého lesního terénu vyrazily na houby dvě seniorky ve věku 84 a 79 let. Mladší žena se po chvíli ztratila

Dvě seniorky ve věku 84 a 79 let vyrazily v dopoledních hodinách na houby do lesa v oblasti mezi Kolovou a Pilou na Karlovarsku. Krátce po poledni oznámila starší z žen na policejní tísňovou linku 158, že se její mladší kamarádka ztratila!

„Policisté se oznámením začali okamžitě zabývat a seniorku začalo hledat několik hlídek včetně psovoda se služebním psem Flobem. Pátrání po seniorce následně probíhalo v poměrně složitém terénu. A právě psovod se služebním psem po několika minutách seniorku vypátral,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

U Stanovické přehrady služební pes Flobo zachytil pachovou stopu, vydal se do prudkého kopce a zhruba po dvou kilometrech vypátral ztracenou houbařku. Nalezená žena policistovi sdělila, že je v pořádku, akorát již byla zcela fyzicky vyčerpaná. Následně společně s policistou sešla na lesní cestu, kam přijela policejní hlídka, která ženu předala kamarádce a ta jí poté odvezla do jejího bydliště.

Cenné rady pro starší houbaře

Policie radí lidem před návštěvou lesa, aby houby sbírali pouze na místech, která dobře znají. „Pokud jste v neznámém lese, snažte si zapamatovat orientační body, podle kterých najdete cestu zpět. Mějte u sebe plně funkční a nabitý mobilní telefon. Pokud se ztratíte nebo zraníte, můžete si přivolat pomoc. Informujte rodinu, své kamarády nebo známé o tom, že jdete na houby a kde je přibližně budete sbírat. Pokud trpíte nějakou nemocí nebo alergií, mějte u sebe potřebné léky,“ apeluje na starší houbaře policejní mluvčí.

V mnoha případech nesmí lidé zapomenout na ochranné prostředky, které mohou zachránit život. Jedná se především o spreje pro astmatiky, repelenty na ochranu proti bodavému hmyzu, případně proti útoku klíšťat, jejichž kousnutí nám může způsobit trvalé následky.

„Při každé cestě do lesa je proto nutné mít na paměti, že není důležité to, kolik hub nasbíráme, ale především to, abychom se v pořádku vrátili domů. Když tedy tato jednoduchá pravidla budeme při pobytu v lese dodržovat, budeme mít jistotu, že v případě jakékoliv nepříjemné události, která nás může potkat, se nám včas dostane potřebné pomoci,“ dodal Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky ztracená houbařka, seniorky na houbách, pátrání po ztracené seniorce, ztratila se v lese, policejní pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do těžkého lesního terénu vyrazily na houby dvě seniorky ve věku 84 a 79 let. Mladší žena se po chvíli ztratila  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.