Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nenapravitelný recidivista se neštítil okrást ani svou vlastní babičku

Opakovaných krádeží se v uplynulý týdnech dopouštěl dvaatřicetiletý muž z Chebska. Nejprve si v jedné z prodejen vyhlédl elektrickou koloběžku, kterou bez zaplacení odtlačil ven. Kromě toho si přivlastnil registrační značky z cizího vozu i platební kartu své vlastní babičky. Celkem napáchal škody za desítky tisíc korun.

Obvinění ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si vyslechl od kriminalistů dvaatřicetiletý muž. Podle vyšetřovatelů kradl například v prodejně s elektrickými koloběžkami.

„Jednu z nich měl odcizit a odtlačit jí za budovu. Později koloběžku na místě policisté vypátrali a předali zpět majiteli. O necelé dva týdny později měl na vozidle, které užíval, poškodit takzvanou botičku. S vozidlem měl následně odjet k zaparkovanému vozidlu značky Citroen, ze kterého odcizil registrační značky, které umístil na své vozidlo,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Daleko ale nedojel. O pár minut později ho totiž zastavili policisté v Mariánských Lázních. Ani tato zkušenost nepřivedla muže k rozumu a později využil další příležitost, když zrovna přespával u své babičky. „Bez jejího souhlasu se měl zmocnit její platební karty, ke které si již dříve zjistil PIN kód. Z karty měl poté provést několik výběrů finanční hotovosti,“ pokračuje Bílek.

Ani v posledním případě se nezachoval poctivě. Nalezl peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Kartu si ponechal a třikrát s ní bezkontaktně zaplatil, počtvrté mu byla platba zamítnuta. „Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 50 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen,“ uzavřel Bílek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky recidivista, krádeže, ukradl platební kartu, zneužil platební kartu, okradl babičku, Chebsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenapravitelný recidivista se neštítil okrást ani svou vlastní babičku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.