Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opakovaně kradl a jezdil se zákazem řízení. Muži z Chebska teď hrozí vězení

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Chebska, kterého tento týden zadrželi při dopravní kontrole. Pachatel se podle nich loni v prosinci dopustil několika krádeží, jimiž způsobil škodu přes třicet tisíc korun a navíc řídil navzdory platnému zákazu. Jelikož byl v minulosti již za podobnou činnost trestaný, hrozí mu nyní až tři roky vězení.

Celkem ve třech případech se měl podle chebských kriminalistů čtyřiatřicetiletý muž z Chebska loni v prosinci dopustit přečinů krádeže. Kromě toho jej policie podezírá také z přečinů porušování domovní svobody a maření úředního rozhodnutí.

Vše začalo v pondělí 19. prosince krátce před sedmou hodinou ráno, když pachatel procházel kolem jedné z prodejen potravin v jedné z menších obcí na Chebsku. Na budově si povšiml bezpečnostní kamery a rozhodl se, že ji odmontuje a odnese domů. Jeho lup mu ale nestačil.

„Jen o tři později měl ve stejné obci vniknout do bytové jednotky. Tu měl prohledat a odcizit z ní například dva mobilní telefony s příslušenstvím, katalyzátor nebo dvě vstupenky na koncert,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. O dalších pět dní později vyrazil recidivista na další pochůzku do Mariánských Lázní, kde se jeho cílem stala nezajištěná elektrická koloběžka, kterou odcizil a poté zmizel.

Policisté na něj narazili až tento týden v úterý při jedné z dopravních kontrol. Muž na sebe upozornil okolo jedné hodiny ráno jízdou s vypnutými světlomety. „Při lustraci policisté zjistili, že byl muži vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ doplnil Bílek. Policisté jej následně vzali do vazby.

Pachatel svým jednáním způsobil škodu přibližně za 32 tisíc korun a jelikož byl v minulosti již za krádeže pravomocně odsouzen, hrozí mu nyní v případě prokázání viny až tříletý trest vězení.

Ohodnoť článek

Štítky Cheb, vězení, krádež, Jan Bílek, Policie, pachatel, kriminalisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakovaně kradl a jezdil se zákazem řízení. Muži z Chebska teď hrozí vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.