Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z rybařících pytláků se po příjezdu městské policie vyklubali vyznavači magnetického rybolovu

O tom, že skutečnost je někdy jiná, než se na první pohled zdá se přesvědčili hned ve dvou naprosto kuriózních případech strážníci městské policie v Karlových Varech. K tomu prvnímu vyjížděli pod Tuhnickou lávku, kam je přivolali náhodní svědci s tím, že v řece někdo pytlačí.

Strážníci městské policie obdrželi kolem osmé hodiny večer informaci od oznamovatele. Ten uvedl že dva podezřelí muži sedí pod Tuhnickou lávkou a pravděpodobně chytají ryby pouze za pomoci vlasce. „Na vyslaného strážníka psovoda však čekalo překvapivé vysvětlení celé situace. Mladíci se věnovali volnočasové aktivitě zvané magnet fishing, neboli magnetický rybolov. Jde o druh zábavy při které nadšenci loví ve vodních hlubinách řek, potoků, rybníků, či přehrad pomocí silného magnetu zanechané „poklady“ z feromagnetických kovů. Magnet je upevněn na dlouhém laně s nosností i půl tuny. Z lovců ryb se tak v tomto případě vyklubali lovci železných předmětů. K protiprávnímu jednání nedošlo a teď se vrátíme k dalšímu podezřelému případu,“ komentovala událost karlovarská městská policie.

K druhé události vyjížděla hlídka městské policie za bílého dne v dopoledních hodinách do Bohatic. „U rozestavěné budovy byli pozornou oznamovatelkou spatřeni dva mladíci s kapucami na hlavě. Ti se snažili sprejovat na jeden z objektů. Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o pracující dělníky firmy, kteří pouze začišťovali spoje plechových dílů, ze kterých vytékal silikon. Případ se vyřešil a strážníci z místa odjeli,“ uvedla na svém webu městská policie.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky městská policie, magnetický rybolov, sprejeři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z rybařících pytláků se po příjezdu městské policie vyklubali vyznavači magnetického rybolovu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.