Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž opakovaně kradl a způsobil škodu za 90 tisíc. Hrozí mu tři roky vězení

Z několika krádeží obvinili karlovarští kriminalisté devětadvacetiletého muže z Chebska. Od začátku letošního roku se měl v Mariánských Lázních dopustit nejméně tří krádeží a způsobit celkovou škodu okolo 90 tisíc korun. Muži, který byl v minulosti za podobnou trestnou činnost již pravomocně odsouzený, nyní hrozí až tříletý trest.

Začátkem června letošního roku vše začalo tím, že devětadvacetiletý pachatel vnikl do jednoho ze zaparkovaných vozidel. To nsáledně prohledal a odcizil z něj nářadí a svazek s klíčem. Poté z místa činu utekl. K druhé krádeži došlo o dva týdny později v samooobslužné prádelně. „Muže ve chvíli, kdy v prádelně nikdo jiný nebyl, zaujal automat s mincemi, který i s fininanční hotovostí odcizil přímo ze stěny prádelny,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Poslední krádeže se muž dopustil na konci července v jednom z obchodních domů v Mariánských Lázních, z něhož odcizil větší množství alkoholu. „Pachatel měl vstoupit do prodejny i s nákupním košíkem, do toho si vložil několik lahví alkoholu různých druhů. Poté měl odejít do skladu, odkud posuvnými vraty u nákladové rampy z prodejny utekl i s ukradeným zbožím,“ popsal Bílek.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu za zhruba 90 tisíc korun a po dopadení policisty byl na základě rozhodnutí státního zástupce vzat do vazby. Muž byl navíc už v minulosti za podobnou trestnou činnost pravomocně odsouzený, proto mu nyní hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, Mariánské Lázně, okres Cheb, prádelna, Jan Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž opakovaně kradl a způsobil škodu za 90 tisíc. Hrozí mu tři roky vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.